L’ICAB atorga els premis jurídics i distincions de l’advocacia

Redacció.

En el marc de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ha atorgat els premis jurídics i distincions de l’advocacia i ha donat la benvinguda a 28 nous col·legiats i col·legiades d’aquesta corporació a través de l’acte de la “imposició de la toga”.

El degà de l’ICAB, Oriol Rusca, va inaugurar aquest acte, que estava presidit per la Junta de Govern del Col·legi i que va comptar amb la participació de Miguel Ángel Gimeno Jubero, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; de Victoria Ortega Benito, presidenta del Consejo General de la Abogacía Española; de Jordi Albareda Cañadell, vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana i dels degans emèrits de l’ICAB, entre altres autoritats.

Un cop els nous col·legiats i col·legiades van jurar o prometre les normes deontològiques de la professió, acompanyats del seu respectiu padrí advocat o padrina advocada es van donar a conèixer els premis jurídics. 

????????????????????????????????????

Cal destacar que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va instituir al 2015 el ‘Premi Memorial Pedro Martín García’ per honrar la memòria de qui fou president de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona, considerat com a un paradigma de professionalitat, excel·lència jurídica i respecte a l’advocacia. Aquesta primera edició del premi s’ha concedit a Andrés Maluenda Martínez i a Beatriz Goena Vives, pel seu treball conjunt “La confesión precedida de prueba ilícita. Claves para su debida incorporación al proceso penal.” Hi ha hagut una menció especial del premi per a Berta Armengol Freixes, pel treball “Derecho fundamental a la autodeterminación informativa y nuevas técnicas de investigación penal: nueva diligencia de investigación en el Caso Acoso al Parlament de Catalunya”.

El ‘Premi Ferrer Eguizábal sobre Dret d’Asil a Europa: estudi comparat i propostes de reforma’ ha estat per Sílvia Morgades Gil, pel seu projecte d’investigació “El Dret d’asil a Europa en la segona fase del sistema Europeu Comú d’Asil: El dret d’accedir a una protecció en un context de crisi”. Enguany s’ha fet una menció especial a Víctor Manuel Merino Sancho, pel seu projecte d’investigació “El  derecho de asilo en Europa desde una perspectiva de género”.

En relació al “Premi Noves Idees de Servei’ ha estat guardonada Valérie Valle Martínez, pel seu projecte “Anuari Internacional de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona”.

El Premi de ‘Treballs de Recerca de l’Associació Catalana de Pèrits Judicials i Forenses’ s’ha concedit a Xavier Campillo i Besses, pel seu treball “Les Sagrades Escriptures”.

El Premi ‘Duran i Bas’ per a noves promocions s’ha lliurat a Adrian Di Pizzo Chiacchio, pel seu projecte d’investigació “La proyección del derecho al olvido digital en el universo 3.0: tras la búsqueda de un nuevo estándar jurídico supranacional en la protección de datos de caràcter personal.”

El premi ‘Felip Portabella’ s’ha atorgat a la magistrada jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm. 18 de Barcelona, Carmen García Martínez en reconeixement al seu exercici de la funció jurisdiccional amb una especial respecte i consideració envers els advocats. El degà i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno Jubero, van ser els encarregats de lliurar-li el premi.

El Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany, que premia l’enginy argumental i la destresa d’oratòria en la defensa d’un tema ha atorgat el primer premi a l’advocat David Daura Costa, per la seva intervenció en “Valor probatori dels emoticons a WhatsApp” i el segon premi a Henar López de Jaime, per la defensa de les “Diferències i similituds entre contractes públics, púbics i púnics”.                                                                                                

Distincions   

La presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega Benito, va ser l’encarregada de lliurar la Medalla al Mèrit en el Servei de l’Advocacia del Consejo General de la Abogacía Española al lletrat Joan Núñez Ferrer pel seu compromís amb la formació permanent i amb l’advocacia internacional, així com pels serveis prestats a l’advocacia en general i a l’advocacia institucional en particular.

La cloenda d’aquest acte solemne de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort va anar a càrrec del vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana, Jordi Albareda Cañadell que va pronunciar unes paraules. Posteriorment la Coral del Col·legi va interpretar un parell de cançons. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *