El degà de l’ICAB, el ministre i el conseller de Justícia homenatgen l’advocacia barcelonina

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha celebrat aquesta tarda al Palau de Congressos de Catalunya la Sessió Solemne o acte d’homenatge als advocats que compleixen 25 i 50 anys d’exercici de la professió.

El degà de l’ICAB, Oriol Rusca, ha inaugurat la Sessió Solemne i ha destacat en la seva intervenció que és un honor presidir enguany aquest acte com a president de l’advocacia catalana. El degà, que també és representant de l’advocacia espanyola davant les organitzacions internacionals, ha mostrat la seva  preocupació per un entorn internacional on es vulneren els drets i la integritat física de les persones. En aquest sentit ha recordat que “els refugiats no poden ser objecte de negoci, ja que s’ha de creure en l’Europa com a bressol del dret, de l’estat del benestar i que posa les persones i els drets humans en el primer pla”.

FotoSessioSolemneICAB2016

El relació a la situació actual d’Espanya i al procés de formació de govern, el degà ha afirmat que 40 anys després de l’aprovació de la Constitució i davant les veus que s’alcen de reforma i millora del sistema jurídic, s’ha de ser conscient que no existeix un sistema de govern perfecte, però que cal perfeccionar-lo, ja que la ciutadania ho reclama lícitament. Per això ha apel·lat al diàleg com a base d’una convivència pacífica i ordenada.

El degà també ha dit que “el país necessita reformes i canvis a la Justícia”.  En aquest sentit, ha reclamat la necessitat d’un pacte per la justícia que contribueixi a resoldre els problemes com la desigualtat, la corrupció, la violència de gènere. 

La Sessió Solemne ha comptat amb l’assistència del ministre de Justícia, Rafael Catalá, del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, del conseller de Justícia, Carles Mundó, del conseller d’Interior, Jordi Jané, de la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega; del vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana, Jordi Albareda,  dels degans emèrits de Corporació, entre altres autoritats. 

L’ICAB ha homenatjat 597 col·legiats,  dels quals 544 col·legiats compleixen 25 anys d’exercici de la professió i 53 en celebren les noces d’or. D’aquesta manera, la Sessió Solemne ha reunit en un únic acte a aquestes dues generacions d’advocats amb la de nous lletrats que s’incorporen a la professió, ja que com a acte simbòlic dos nous col·legiats han jurat o promès les normes deontològiques de l’advocacia durant aquest acte davant els seus respectius padrins, la presidenta del Consejo General de la Abogacía Espanola i el vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana.  

En el transcurs de la Sessió Solemne s’han lliurat les medalles de l’ICAB. Enguany s’ha premiat a Miguel Ángel Gimemo, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en reconeixement a la seva col·laboració institucional i per l’esperit de cordialitat, diàleg i vocació d’entesa i des del respecte al paper de l’advocacia com a garant del dret de defensa. L’advocada Eva Labarta també ha rebut aquesta distinció en homenatge a la seva trajectòria professional com a advocada penalista compromesa amb els valors humans i solidaris més profunds i sempre generosa en la col·laboració amb els seus companys així com en reconeixement a la seva dedicació a l’ICAB des de diverses Comissions i activitats formatives i com a secretària de la corporació.

El Col·legi també ha distingit l’Asociación foro penal venezolano pel seu compromís amb els drets humans i l’Estat de Dret de Venezuela. L’advocada Tamara Sujú ha recollit el premi en representació d’aquesta entitat. Acte seguit el conseller de Justícia ha pronunciat unes paraules.

Posteriorment, el ministre de Justícia ha imposat la Creu Distingida de Primera Classe de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort al lletrat i ex secretari de l’ICAB Luis Antonio Sales Camprodon i a continuació s’ha imposat la Gran Creu de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané.

El ministre de Justícia ha estat l’encarregat de clausurar la Sessió Solemne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *