CEAJ decideix entrar a l’EYBA en la seva última assemblea celebrada a Alcalá d’Henares

Redacció.

El passat dissabte 5 de març va tenir lloc la segona Assemblea anual de la Confederació Espanyola d’Advocats Joves (CEAJ) a Alcalá d’Henares, amb la finalitat de comentar i aprovar les tasques quotidianes de l’associació.

Un dels principals punts a discutir va ser entrar com a membre de l’European Young Bar Association (EYBA). Abans de prendre qualsevol decisió i encara que l’EYBA ja havia estat presentada en la seva assemblea de novembre a Valladolid, es va proporcionar per part de la seva Presidenta, Elisabeth Batista, un breu resum de les raons per les quals CEAJ ha d’estar en l’EYBA i dels costos inherents.

Cristina Llop, presidenta de CEAJ, i Elisabeth Batista, presidenta de l'EYBA.
Cristina Llop, presidenta de CEAJ, i Elisabeth Batista, presidenta de l’EYBA.

CEAJ és una Confederació els membres de la qual inclou 64 agrupacions d’advocats joves i 4 confederacions d’agrupacions de joves advocats, tots ells d’Espanya, la qual cosa significa que CEAJ representa a més de 50.000 joves advocats de tota Espanya.

Els vots pel SÍ a l’EYBA no van ser definitius fins que totes les agrupacions van votar. El resultat final va ser que la majoria dels advocats joves espanyols desitgen ser representats internacionalment a través de l’EYBA. Fins a fa escassament quatre mesos, el GAJ Barcelona era l’única agrupació jove d’Espanya membre de l’EYBA. No obstant això, després de la seva presentació per la seva Presidenta en les dues últimes assemblees de la CEAJ al novembre i desembre, amb l’adquisició de l’AJA Madrid i la CEAJ, l’EYBA ha incrementat el nombre dels seus membres d’uns 230.000 a més de 280.000. No obstant això, encara hi ha molt treball per fer i ara mateix la prioritat màxima és fer visibles als advocats joves d’Espanya a nivell internacional i incrementar la seva participació en tots els projectes que s’estan executant des de l’EYBA.

Per a Elisabeth Batista, presidenta de l’EYBA, l’adhesió de CEAJ a l’EYBA ha resultat una gran noticia donat que a partir d’ara l’advocacia jove espanyola podrà veure representats els seus interessos a nivell internacional a través d’una organització amb molta visibilitat a tota Europa com és l’EYBA. Aquest fet recalca que ha sigut en gran part gràcies a l’ajut dels companys del GAJ Barcelona, qui entre d’altres, han defensat els avantatges d’aquesta proposta front CEAJ.

Aquest nou membre de l’EYBA ha de considerar-se com un gran èxit no només per a l’advocacia jove europea, sinó també pel GAJ Barcelona que, ostentant actualment la presidència de l’EYBA des del juny passat de 2016 a través de la seva vocal Elisabeth Batista, està internacionalitzant considerablement l’advocacia fent conèixer aquesta associació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *