El conseller Mundó reconeix el “paper essencial” dels notaris en l’aplicació del dret civil

Redacció.
 
El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha reconegut el “paper essencial” del notariat en l’aplicació del dret civil català. Mundó ha subratllat que el notari és “qui més utilitza i qui millor coneix” el dret civil, “una peça indispensable de l’ordenament jurídic” que té una “enorme transcendència sobre la vida quotidiana”.
 
El titular de Justícia ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la col·lecció jurídica “Monogràfics de Dret Civil Català”, formada per set volums, dirigida pel notari de Tarragona Martín Garrido Melero i patrocinada pel Col·legi de Notaris de Catalunya (CNC). Al llarg de l’acte, que s’ha celebrat aquest dimecres, el titular de Justícia ha assegurat que, amb aquesta contribució, els notaris “faciliten la interpretació del dret civil a tots els operadors jurídics” i ajuden a prestigiar-lo.
 
Els notaris i la Comissió de Codificació del Dret Civil
 
Totes les lleis que conformen el Codi civil de Catalunya han estat elaborades per la Comissió de Codificació del Dret civil, formada per experts juristes. A més de catedràtics d’universitat, jutges i advocats, els notaris en formen part i fan una aportació cabdal perquè tots els textos jurídics gaudeixin d’un ampli consens i d’un nivell tècnic contrastat. Aquesta legislatura, la Comissió de Codificació té previst completar els treballs definitius que posaran punt final a aquesta ingent tasca de codificació.
 
Completar el Codi civil
 
Un dels objectius del Departament de Justícia és completar la codificació del dret civil català durant la present legislatura. En aquest sentit, el Govern ha enviat al Parlament el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil català i ha reprès la tramitació que va decaure en finalitzar la legislatura anterior. D’aquesta manera, amb el darrer llibre que conforma el Codi, es podrà completar la regulació catalana del dret civil. La culminació del Codi civil dotarà Catalunya d’un cos legal que regularà els aspectes propis de l’àmbit privat de les persones físiques i jurídiques i esdevindrà la norma d’aplicació principal, fet que convertirà el Codi civil espanyol en una norma d’aplicació subsidiària a Catalunya.
1a8ea7e1-1429-4f2e-b4c4-ad571612c65d

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *