Justícia aposta per la creació de dos nous jutjats a Sabadell

Redacció.

El conseller Carles Mundó ha assegurat que “la descongestió dels jutjats de Sabadell és una prioritat” del Departament de Justícia. De fet, el Ministeri només autoritza nou jutjats nous i “el Govern de la Generalitat aposta perquè dos d’ells siguin per a Sabadell”. Concretament, el Departament de Justícia prioritza la creació d’un altre jutjat de primera instància i d’un segon jutjat específicament de família. El titular de Justícia ha fet aquestes declaracions en el marc del Primer Congrés Estatal Interprofessional de Mediació, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, que s’ha inaugurat aquest dijous a Sabadell.

Precisament, el conseller Mundó ha remarcat que “tendim a pensar que la solució es troba als jutjats” i, en canvi, “la mediació és la via més efectiva per a la resolució d’alguns conflictes”. Entre els avantatges d’aquesta fórmula hi ha la necessària implicació activa de les parts, que proporciona “solucions més duradores que eviten l’extrem de la victòria o la derrota dictada per un magistrat”. Mundó ha afegit que la mediació també contribueix a “alleugerir les càrregues de treball” als jutjats i, per tant, a “fer que l’Administració de justícia sigui més eficaç”. En aquest sentit, ha assegurat que en aquest àmbit encara “queda molt camí per recórrer”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *