Els Col•legis professionals inicien la campanya “Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones”

Redacció.

El president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, Oriol Rusca, ha lliurat al director de l’Oficina de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, un manifest en defensa dels drets dels refugiats arran de la situació infrahumana en què es troben els migrants que arriben a sòl europeu, situació que es pot veure agreujada amb motiu del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians. El president de la Intercol·legial ha estat acompanyat per una representació de diversos membres de la Junta Directiva de la Intercol·legial en el moment de fer el lliurament del text.

LliuramentManiefstIntercollegial_IMG_9377

Aquest manifest reivindica els valors de tolerància, respecte i suport als drets fonamentals de la persona, denuncia les actituds xenòfobes i racistes, demana a la Unió Europea ser fidel als seus principis fundacionals i que actuï d’acord amb el més estricte respecte als drets humans per protegir la vida de les persones que busquen refugi al nostre continent.  Aquest manifest també reclama una política exterior comuna, que actuï de manera coordinada i eficient però respectant els drets, ja que es considera del tot inadmissible el preacord establert entre la Unió Europea i Turquia, ja que atempta contra la dignitat de les persones i els Drets Humans.

Rusca ha afirmat que “els Col·legis professionals creiem que aquest acord entre la Unió Europea i Turquia significarà una trava més de les moltes que les institucions europees estan posant als refugiats” . Així mateix,  ha lamentat la falta de pro activitat que les autoritats estan mostrant davant d’aquesta crisi humanitària de primera magnitud, per aquest motiu ha demanat “als Estats que preparin mesures efectives i ràpides per millorar l’ajuda als refugiats, no per impedir-la” i ha recordat que “des dels Col·legis professionals considerem que  els Drets Humans són l’únic valor que hauria de moure la nostra societat”.

LliuramentManifest_DSCF5816

Aquest manifest -al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants- forma part de la campanya iniciada per la Intercol·legial amb el lema Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones.

Igualment, sota el marc d’aquesta campanya la Intercol·legial s’ha compromès a enviar telegrames al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker;  al president del Parlament Europeu, Martin Schulz; al president del Govern espanyol en funcions,Mariano Rajoy, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per demanar-los que prenguin mesures per aturar aquest drama humà.

Vinculada a la campanya “Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones” s’han habilitat les etiquetes #solidaritatrefugiats i #refugiatsintercolcat per tal de mostrar a les xarxes socials el rebuig a la situació en què s’està tractant als refugiats i alhora per recollir totes les accions que s’estan duent a terme des de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Podeu accedir al manifest a través del següent enllaç: Manifest Vergonya ni un minut més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *