Mundó es reuneix amb la cúpula del poder judicial a Catalunya

Redacció.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va participar ahir pel matí en l’última sessió de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Mundó ha assistit per primera vegada a una reunió de l’òrgan de govern dels jutges amb l’objectiu de mantenir un inicial intercanvi d’impressions i de repassar els principals reptes de l’Administració de justícia. El conseller ha destacat que el seu equip treballa per “millorar la gestió” i ha posat com a exemple la digitalització dels jutjats i el desplegament del nou sistema d’oficina judicial.

04cb6607-3434-4f61-8dd6-3acfdde55e72

El conseller ha destacat que aquest nou sistema ja funciona en vuit jutjats, entre els quals ha mencionat els d’Amposta i Balaguer, on l’oficina judicial s’ha posat en marxa recentment.

El Departament de Justícia té previst per a aquest 2016 el desplegament de la nova oficina judicial a Sant Boi de Llobregat i, per a l’any vinent, a Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Gramenet i Blanes.

El nou sistema, que millora l’atenció al ciutadà i accelera la tramitació dels casos, no seria possible sense la digitalització dels jutjats. En aquest sentit, Mundó ha afegit que“la digitalització ha vingut per quedar-se” i ha insistit que “no hi ha marxa enrere”. No obstant això, el conseller reconeix que la digitalització és “un procés molt complex, comparable a fer obres a casa mentre hi vius” i ha recordat que tant la degana de Barcelona, Mercè Caso, com el secretari de Govern del TSJC, Jaume Illa, participen en una comissió per fer-ne el seguiment.

El conseller de Justícia, que ha participat en la reunió mensual de la Sala de Govern després del relleu al capdavant del TSJC, ha subratllat que ha mantingut una comunicació fluïda tant amb l’actual president, Jesús María Barrientos, com amb el seu antecessor, Miguel Ángel Gimeno. Des que va ser nomenat conseller de Justícia, Mundó també ha visitat els jutjats de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Sabadell, Amposta i Balaguer per conèixer personalment la situació de cadascun dels partits judicials.

 

 

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *