Els joves professionals posaran a debat la seva situació laboral

Redacció.

Barcelona.

Actualment, podríem dir que la nostra societat compta amb la generació de joves més ben preparada a nivell formatiu dels últims temps, no obstant, aquesta extraordinària formació i talent jove ha propiciat una fuga de cervells i talent a l’estranger atenent a les poques oportunitats laborals existents a Espanya. En aquest sentit, aquells que s’han quedat a treballar dins les nostres fronteres no sempre tenen unes condicions laborals vinculades al seu grau de formació.

The Value of Young Professionals

Conscients d’aquesta realitat i del fet que la joventut és un valor que no es pot comprar ni modificar, s’ha organitzat una trobada internacional per posar de relleu i debatre sobre aquesta situació, per part de diferents entitats, tals com el Grup d’Advocats Joves de Barcelona (GAJ), el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), l’European Young Bar Association (EYBA), la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI) i la Federació d’Associacions de Joves Emprenedors i Empresaris de Catalunya (FAJEEC).

The Value of Young Professionals és el títol d’aquesta trobada internacional que tindrà lloc el proper dissabte 30 d’abril i que reunirà a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) a professionals de diferents sectors per analitzar la situació dels joves, especialment en l’àmbit laboral.  En aquest sentit, joves professionals de diferents sectors i països compartiran les seves experiències,  problemàtiques i coneixements al llarg d’una jornada que es divideix en 9 ponències que es realitzaran en anglès entres les 10h i les 19.30h del proper 30 d’abril.

Aquestes conferències serviran per debatre sobre les tendències nacionals i internacionals en relació a la contractació i també s’exposarà la vivència d’una jove professional que és mare per tal d’abordar el tema de la conciliació laboral i familiar. Per altre banda, també es donarà a conèixer -a través de l’experiència dels ponents convidats- com es treballa en el sí d’una multinacional, en què es fixen els ‘headhunters’ sobre un candidat quan una empresa recorre als seus serveis per buscar un nou treballador.

Parlem amb els organitzadors

Sobre aquesta trobada internacional, Oriol Rusca, degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) opina que “és una gran satisfacció per a l’advocacia barcelonina acollir a la nostra seu la primera “Trobada internacional- El valor dels joves professionals”. A tot això, afegeix que “en un moment de crisi econòmica i també de valors humans és necessària la unió dels diferents professionals per poder defensar i reivindicar els drets de les persones”.

“Els joves sou el futur de la nostra societat i heu de rebre tot el suport i col·laboració per tal de poder afrontar els reptes laborals i socials que sorgeixen en cada època” apunta el degà de l’ICAB.

En aquest mateix sentit, Magí Senserrich exposa des de la Jove Cambra Internacional de Catalunya que pel “JCI Catalunya la trobada internacional VYP Barcelona és una oportunitat per unir esforços de diferents organitzacions per situar en el centre del debat l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: Creixement econòmic i treball decent per a tothom. “

Per a Elisabeth Batista, presidenta de l’EYBA, aquesta trobada internacional té un objectiu principal molt clar i aquest és “posar en valor els joves professionals; tant a nivell català com estatal els nostres joves professionals estan molt ben formats, però, es troben cada dia amb grans dificultats per inserir-se en el món laboral”.

“La trobada internacional The Value of Young Professionals tindrà un tarannà molt reivindicatiu, sempre des d’un punt de vista positiu”, ens explica l’Elisabeth Batista. “Els joves professionals tenim una molt bona formació i estem molt més ben preparats que moltes de les nostres passades generacions. Amb aquesta trobada internacional volem influir en la mentalitat col·lectiva i deixar clar que han de començar a valorar-nos com pertoca; aquest és el primer pas per començar a retenir el talent i evitar la seva fuga a l’estranger”.

Respecte a l’advocacia, la presidenta de l’EYBA ens exposa com la situació de crisis ha incentivat molts abusos per part dels despatxos d’advocats cap als joves advocats. “Un dels temes que posarem sobre la taula és la situació que viuen molts advocats joves (falsos autònoms, salaris paupèrrims, horaris que s’acaben entrada la nit…)”, apunta l’Elisabeth Batista.

Programa

La Trobada Internacional The Value of Young Professionals s’iniciarà, a les 10.10h, amb una ponència a càrrec de Ferran Tarradellas, director de l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona per explicar  “La situació i les oportunitats dels joves professionals a Europa”. A continuació (10.35h) està previst que un membre del Govern de Catalunya parli de les “Oportunitats i reptes dels joves professionals a Europa”.

La ponència “El valor dels joves professionals”, que es durà a terme a les 11.30h, comptarà amb la participació de Leo Torrecilla, representant de la Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJEEC); de Sonia Sánchez Mendez, doctora de l’Hospital General de Catalunya i de Jordi Maristany, advocat i fundador de Maristany Advocats. Aquesta taula de debat té com a objectiu trencar l’associació que sovint la societat fa i on es vincula la joventut amb poca experiència laboral, perquè els professionals joves estan molt formats i en molts sectors professionals es compatibilitzen els estudis amb pràctiques en empreses.

L’organització ha convidat a Ulrike Reinhard, cap de màrqueting de l’empresa farmacèutica alemanya JCI per tal que exposi com “Conseguir talents, fer talents i mantenir talents”. Aquesta conferència tindrà lloc a les 12.30h, mentre que mitja hora més tard es parlarà sobre “Els objectius globals per a un desenvolupament sostenible” amb la participació d’Anna Otalora, representant d’AIESEC (Activating the leadership potencial of young people).

La Trobada internacional The Value of Young Professionals també comptarà amb la participació d’un headhunter que exposarà les actuals tendències del mercat. 

A la tarda (16h) s’abordarà  “l’equilibri entre la família i la vida laboral des del punt de vista d’una jove mare advocada” a partir de l’experiència d’Orsolya Gorgenyi, presidenta de l’Associació Internacional de Joves Advocats (AIJA), mentre que a les 16.30h s’iniciarà el debat sobre “Com les institucions poden influir i canviar la societat”, a través del parlament de Yassine Younsi, representant dels joves advocats del Col·legi de Tunísia. Aquest Col·legi d’Advocats és un dels quatre membres que integren el “Quartet de Diàleg Nacional Tunisià”, que va rebre el premi nobel de la Pau 2015 per “la seva contribució decisiva en la construcció d’una democràcia plural a Tunísia després de la Revolució del Gessamí de 2011”.

Aquesta trobada internacional també serà un cita per fomentar el networking i promoure sinèrgies, col·laboracions i l’emprenedoria entre els joves de diferents sectors professionals. Per aquest motiu s’ha convidat a Jordi Planes, per tal que dinamitzi la sessió sobre “Marca personal i networking”.

En finalitzar la trobada internacional s’exposaran unes conclusions amb les idees principals acordades de cada ponència-debat.

A dia d’avui, les inscripcions a aquesta trobada internacional segueixen obertes. Per als que no pugueu assistir, l’equip d’El Jurista hi estarà present per cobrir aquesta trobada internacional. Podeu consultar més informació a www.vypbarcelona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *