ESADE Law School destaca a les ‘Olimpíades’ de les Nacions Unides

Redacció.

Barcelona.

Un total de 18 alumnes d’ESADE Law School han participat en el mes de març a Roma, en la 25ª edició del Harvard World MUN, una prestigiosa convenció universitària, reconeguda per les Nacions Unides, en què també participen altres organitzacions internacionals i ONGs. Durant una setmana, més de 2.500 estudiants de 122 nacionalitats es van distribuir en més de vint comitès de les Nacions Unides i d’altres institucions, com l’OTAN o Amnistia Internacional, i van prendre part en simulacions de situacions reals, en les què van haver d’aplicar tots els coneixements adquirits durant els seus estudis universitaris.

ESADE_MUN1

Els alumnes de diverses nacionalitats d’ESADE Law School que van participar en la competició, que cursen el Grau en Dret & Bachelor in Global Governance –una doble titulació innovadora, importada a Espanya l’any passat pel Deganat d’ESADE Business School–, van haver de posar-se en el lloc dels caps d’Estat en diverses simulacions complexes. Les sessions, íntegrament en anglès, es van desenvolupar amb un respecte rigorós a les formalitats, les bases, i les convencions dels grans cims i organitzacions internacionals i, dins d’aquest marc complex, els estudiants van haver de resoldre nombrosos reptes socials i polítics arribant a amplis consensos.

Estudiants d’ESADE Law School, entre els premiats més destacats

Un dels participants d’ESADE Law School, Mohamed Bouzagou, estudiant de 2º curs de la carrera, va obtenir el prestigiós Diplomatic Award pel seu èxit al capdavant del Nature Conservancy, un comitè la peculiaritat del qual és que els seus membres tenen la llibertat de moure’s per altres comitès amb la missió de tractar d’influir en ells. Cada comitè de la competició compta amb un jurat, compost per tres persones, que avalua als participants i atorga els premis als estudiants més destacats. Altres participants d’ESADE Law School també van tenir un paper molt destacat, enfrontant-se a un gabinet de crisi, representant la premsa internacional, actuant com a membres del Comitè Executiu de la FIFA o intervenint en una crisi històrica.

Per a Mohamed Bouzagou, el fet de participar en el Harvard WorldMUN “hauria de ser el somni de qualsevol estudiant que vulgui treballar en organismes internacionals”. En aquest sentit, apunta que “un esdeveniment d’aquesta grandària és una magnífica oportunitat no solament per aprendre de primera mà el funcionament de l’ONU, sinó també per compartir vivències i entaular amistats amb estudiants de cada racó del món”. “Sens dubte, l’experiència va merèixer la pena per ser una mica més conscients de la diversitat del món en què vivim”, finalitza Bouzagou.

Per a Lola Bardají, directora del Bachelor in Global Governance d’ESADE Law School, “aquests resultats són una mostra de la formació excel·lent que reben els nostres alumnes i de la importància d’una titulació global que combini els aspectes teòrics amb els pràctics, preparant a consciència als estudiants per triomfar en les complexes situacions que es trobaran en el futur”.

El Harvard WorldMUN, considerat les “Olimpíades” mundials d’aquest tipus d’aprenentatge pràctic al més alt nivell, es ve desenvolupant des de fa un quart de segle, quan va ser promogut per la Universitat de Harvard, i les seves últimes convocatòries s’han realitzat en ciutats com a Puebla (Mèxic), Ginebra (Suïssa), Pequín (Xina), Belo Horizonte (Brasil), Sharm el-Sheikh (Egipte), Taipéi (Taiwan) o Vancouver (Canadà). En la cita de Roma, els alumnes van ser rebuts pel Papa Francisco i Matteo Renzi, primer ministre d’Itàlia, a més d’altres personalitats, com Javier Elorza, ambaixador d’Espanya a Itàlia, o les autoritats diplomàtiques de l’Ordre de Malta.

ESADE_MUN (2)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *