Els procuradors catalans estaran protegits pels mossos d’esquadra quan comuniquin una resolució judicial

Redacció.

Barcelona.

El Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya i els departaments d’Interior i de Justícia de la Generalitat han signat un conveni per mitjà del qual es garanteix als procuradors catalans i als agents de l’Oficina Judicial de l’Administració de Justícia la protecció dels Mossos d’Esquadra en casos de situació de risc quan comuniquin una resolució judicial a una de les parts. Concretament, el protocol d’actuació, que és pioner a l’Estat espanyol, contempla una carta de serveis específica del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència per atendre els requeriments dels procuradors i dels agents de l’Oficina Judicial, que podran trucar al telèfon 112 quan detectin un problema greu de seguretat o d’ordre públic que els afecti a ells o a terceres persones.

Conveni Procus - Justicia - Interior - Mossos

Els procuradors, que poden dur a terme la pràctica dels actes processals de comunicació sense la necessitat de veure’s assistits per testimonis, vénen desenvolupant aquestes funcions des de la darrera reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil (LEC). Aquest norma, que agilitza el funcionament de la Justícia, permet als procuradors lliurar aquests actes (emplaçaments, notificacions, etc.) sota les directrius dels lletrats de l’Administració de Justícia.

La signatura del conveni va tenir lloc el passat dijous al departament de Justícia i va anar a càrrec del conseller d’Interior, Jordi Jané; del conseller de Justícia, Carles Mundó, i del president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro. Durant l’acte, Mundó va destacar que els procuradors juguen un paper que és “sovint invisible, però molt rellevant” en la gestió de l’expedient judicial i va qualificar d’”indispensable” la seva col·laboració perquè la justícia sigui “més ràpida i, per tant, també més justa”.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *