Ricardo Conde, Germà Gordó i Proactiva Open Arms, guanyadors dels Premis Procura 2016

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) celebra per quart any consecutiu els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre. Els tres guanyadors d’aquesta edició són Ricardo Gonzalo Conde Díez, que rebrà el Premi Procura – Trajectòria Professional, Germà Gordó i Aubarell, que rebrà el Premi Procura – Anual i l’ONG Proactiva Open Arms, que ha estat reconeguda amb el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros. Els guardons es lliuraran en el decurs d’un sopar de caràcter solidari que tindrà lloc el proper divendres 27 de maig, a l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró dels procuradors.

El jurat dels premis, conformat per la Junta de Govern de l’ICPB, distingeix Ricardo Gonzalo Conde Díez (Madrid 1964) per “la seva intensa i completa trajectòria professional, acadèmica i governativa i pel seu excel·lent tarannà de servidor públic dialogant, positiu i conciliador”. Així mateix, es reconeix la seva àmplia experiència, que l’ha dut a ser Coordinador Territorial de l’Escola Judicial per l’Àrea de Madrid, Lletrat del servei de formació continua del CGPJ i professor a la UAB i de a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Actualment, Conde exerceix de Director General de Relacions amb l’Administració de Justícia.

Per altra banda, Germà Gordó i Aubarell (La Pobla de Segur, 1963) és premiat per la seva trajectòria com a Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2012-2016), així com “per les seves habilitats de gestió econòmica i administrativa”. El guardó també reconeix el “tarannà hàbil i dialogant” de Gordó, que es va fer palès en la negociació amb procuradors i advocats per la reducció de les taxes judicials catalanes, en la posada en marxa de la nova oficina judicial i en el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a la justícia.

Per últim, el Premi Procura Solidari serà atorgat a Proactiva Open Arms, una ONG de Badalona formada per un grup de socorristes, encapçalat per Òscar Camps, que s’ha implicat i ha dedicat els seus esforços a salvar moltes vides de refugiats que arriben a l’illa grega de Lesbos i a les costes del Mar Egeu. El premi vol servir també per reivindicar un gir a les polítiques europees per tal que facilitin un millor tracte a tots els ciutadans refugiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *