L’ICAB organitza una Fira d’Ocupació per donar feina a estudiants i a col•legiats

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) va tancar ahir els actes commemoratius dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ), ens a través de la qual aquesta corporació ha ensenyat als llicenciats i ara graduats en dret les aptituds necessàries per a l’exercici pràctic de l’advocacia, realitzant diverses activats.

La Fira de l’Ocupació va aconseguir el seu objectiu, reunir en un espai a estudiants i professionals del l’advocacia, és a dir, potencials candidats amb els despatxos d’advocats que han participat en aquesta iniciativa del Col·legi: Baker & Mckenzie Barcelona, bufete Pérez-Pozo, Cartañà abogados, Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, DASS Abogados & Rechtsanwälte, Deloitte, Garrigues, Iterlegis, Lexbcn advocats, Manubens abogados, Pérez-Llorca, Ramon y Cajal Abogados, Randstad, Roca Junyent, Rousaud Costas Duran, SLP, Uría Menéndez, MATCH Tailored Headhunting Services, Torres & Mayoral).

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, va inaugurar la Fira de l’Ocupació i ha destacat que “aquesta Corporació està treballant per ajudar a la incorporació al món laboral dels joves graduats en dret però també en oferir noves oportunitats als advocats/des, especialment a aquells que arran de la crisi econòmica han de “reinventar” el seu futur”.

Què hi va haver-hi a la Fira de l’ocupació?

La Fira de l’Ocupació va comptar amb espais dinàmics i pràctics on els assistents han pogut entrevistar-se amb responsables de selecció de despatxos professionals i assessories jurídiques d’empreses, lliurar el currículum i presentar-lo a les ofertes de treball, accedir a la plataforma d’ofertes laborals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i aprendre a millorar el seu perfil de LinkedIn.

Per a Oriol Rusca, “la resposta per part dels col·legiats i els estudiants ha sigut molt més gran de la que esperàvem, perquè fins i tot, s’ha apuntat molta més gent de la que teníem previst que s’apuntaria sense haver-se apuntat prèviament. Les nostres expectatives han sigut totalment superades i per nosaltres això és un símptoma molt bo“. Per altre banda, el degà de l’ICAB ens exposa que “una de les idees que sempre hem tingut al cap és potenciar la relació entre companys y companyes, entre els despatxos que están oberts i els companys que volen introduïr-se novament en el mercat o que tot just comencen i están intentant buscar el seu lloc i en una època de crisi com la que estem passant una iniciativa com aquesta sempre és bona i sempre algú obtindrà quelcom de positiu“.

FiraocupaciodegaICAB09052016ok

Els estudiants dels darrers cursos del grau de dret també van poder conèixer els avantatges de ser “Associats” de l’ICAB i fer-se el carnet, de manera gratuïta durant un any, formalitzant la inscripció durant la Fira.

Per amenitzar aquest espai, es van instal·lat dos photocalls i tots els assistents que van publicar fotos d’aquest esdeveniment a Instagram amb l’etiqueta #50AnysEPJ opten a guanyar un Ipad.

Novetats de la Fira de l’ocupació

Durant aquesta primera edició de la Fira de l’ocupació, l’ICAB va preparar per a tots els companys que van assistir-hi  un Pack de Codis Processals, que es van regalar als assistents “perquè així a l’hora de començar a la feina puguin estar actualitzats“.

En aquest sentit, una de les coses a destacar de la Fira de l’Ocupació, per n’Oriol Rusca, és “la representació de la Borsa de Treball del Col·legi que està tenint un èxit brutal, perquè ja no és com sempre havia estat, una Borsa de CV’s, ara al Col·legi som proactius; quan es rep el CV, busquem el perfil d’aquest advocat i busquem com el podem encaixar, i alhora, no només ens limitem amb la borsa de treball convencional, sinó que també col·laborem i ajudem a tots els companys i companyes que volen instal·lar-se per si mateixos, el que és l’emprenedoria. Els hi facilitem tota la informació, els recolzem, estem al seu costat, perquè puguin obrir la seva plaça en el mercat i puguin oferir els seus serveis jurídics als ciutadans“.

Altres actes commemoratius

L’ICAB va voler reunir a les diverses generacions de lletrats que durant 5 dècades han passat per les aules de l’Escola de Pràctica Jurídica. Per aquest motiu es va realitzar un acte institucional que ha estat presidit pel degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús María Barrientos, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i d’altres membres de la Junta de Govern del Col·legi.

Rusca va destacar en la seva intervenció que “la formació és un dels pilars d’aquesta Corporació i que amb aquesta voluntat i amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels aleshores llicenciats en dret, actualment graduats, que acaben els seus estudis a la facultat de Dret i necessiten conèixer les eines i habilitats pròpies de la pràctica de l’advocacia va néixer fa 50 anys l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona”.

Rusca també va assenyalar que l’EPJ va començar el 1966 i que altres col·legis d’advocats a Espanya la van prendre com a referència per crear la seva pròpia Escola de Pràctica Jurídica.

Durant aquest acte commemoratiu es va elogiar la figura del degà Frederic Roda i Ventura amb la inauguració d’una sala que porta el seu nom. I és que aquest degà va posar les bases per crear l’Escola de Pràctica Jurídica i va morir de forma inesperada durant l’exercici d’aquest càrrec. Per això, la Junta de Govern de l’ICAB d’aquell període va decidir afegir el seu nom al de l’EPJ.

ClausuraEPJ_IMG_9808

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *