El Col•legi de Procuradors de Manresa celebra 200 anys destacant la tasca de la procura en l’agilització de la justícia

Redacció.

El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Manresa compleix enguany 200 anys i va celebrar-ho el passat dijous, en un acte institucional, al Saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa, on es va constituir aquesta corporació l’any 1816.

Durant la celebració, que va estar presidida pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, es va destacar el paper clau dels procuradors en l’agilització de la Justícia i es van reclamar noves competències per a la professió en l’execució de sentències civils. En aquest sentit, la degana del Col·legi de Manresa, Ester García Clavel, va referir-se a la pràctica d’actes processals de comunicació que ja duen a terme els procuradors gràcies a la darrera reforma de la LEC i es va mostrar convençuda que la corporació sabrà fer front als nous reptes, com són “les últimes reformes legislatives, les noves tasques encomanades i les competències que en matèria d’execució seguim demanant”.

20160609 conseller mundo acte 200 anys procuradors

El Col·legi de Procuradors de Manresa, que aglutina un total de 36 col·legiats de l’Anoia, el Berguedà i el Bages, és un organisme petit, però alhora molt cohesionat, ja que compta amb “la implicació de tots els seus membres en la presa d’acords i en el compliment dels mateixos”, tal com va destacar García Clavel. Durant l’acte, que va comptar amb la participació d’Ignacio López Chocarro, president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, i d’altres autoritats com Valentí Junyent, alcalde de Manresa, Juan Carlos Estévez, president del Consell General de Procuradors d’Espanya, o José Manuel del Amo, jutge degà de Manresa, es va recordar la història del col·lectiu i la implicació de Manresa amb la Justícia.

López Chocarro, que va destacar que en els Estatus del Col·legi de Manresa de fa 200 anys ja establien l’obligació per als seus col·legiats de representar les causes judicials dels pobres, va defensar la tasca de les col·legis de procuradors, “que vetllen per un correcte exercici de la professió i garanteixen que els col·legiats seguiran col·laborant estretament amb la ciutadania, tal com es constata amb el rol dels procuradors en el torn d’ofici de la Justícia Gratuïta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *