L’ICAB analitzarà el paper de l’advocacia davant els refugiats

Redacció.

Amb motiu dels actes commemoratius del ‘Dia Mundial dels refugiats’,  l’ICAB vol destacar que en el marc del primer Congrés de l’Advocacia de Barcelona, que se celebra els dies 30 de juny i l’1 de juliol,  es reflexionarà sobre el paper de l’advocacia davant la crisi dels refugiats.

Per aquest motiu el dijous 30 de juny, a les 13h, es realitzarà una conferència en la qual hi participaran com a ponents la diputada de la Junta de Govern responsable de la Comissió d’Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Gemma Solanas i l’advocada Anna Figueras. 

El Congrés de l’Advocacia de Barcelona és una acció que s’emmarca en el compromís constant de l’ICAB per oferir la millor i més eficaç formació, tant continuada com de reciclatge, per tal que els col·legiats/des disposin de les eines i les competències necessàries per defensar els drets des ciutadans.

Per aquest motiu s’han programat en un dia i mig més de 60 conferències, que impartiran advocats, jutges, magistrats i professors universitaris experts en les diferents àrees del dret. La informació sobre les activitats del primer Congrés de l’Advocacia de Barcelona es pot consultar a través de www.congresadvocaciabcn.cat Mentre que a través del següent enllaç podreu accedir a la graella de sessions que es durant a terme.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i la defensa dels drets dels refugiats

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, conscient de la greu crisi humanitària que està vivint Europa amb l’arribada de milers de refugiats i davant la situació infrahumana en què malviuen, va posar en marxa l’octubre de l’any passat – juntament amb el Consejo General de la Abogacía Española-  un registre d’advocats/des experts en temes d’Asil per poder col·laborar en les tasques jurídiques que es puguin necessitar tant a Espanya com en altres països europeus.

Igualment, l’ICAB -a través de la Comissió d’Estrangeria- està participant en els fòrums de treball establerts amb l’Ajuntament de Barcelona, el tercer sector i altres entitats i diferents ONG per tal facilitar ajuda i atenció als refugiats.

Per últim cal assenyalar que Oriol Rusca, com a degà d’aquesta Corporació i president de l’Associació Intercol·legial, va lliurar el passat 17 de març el Manifest Vergonya, ni un minut més! al director de l’Oficina de la Comissió Europea,  Ferran Tarradellas, per tal de mostrar el rebuig dels més de 100 col·legis professionals a l’acord establert entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *