L’ICAB forma part del projecte europeu d’assistència jurídica a refugiats a Lesbos

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) és un dels Col·legis que forma part del projecte ‘European Lawyers in Lesvos’, juntament amb el Consejo General de la Abogacía Española. Aquesta iniciativa l’ha posada en funcionament el Consell d’Advocats d’Europa (CCBE) i l’Associació d’Advocats d’Alemanya (DAV) amb l’objectiu d’oferir assessorament i assistència jurídica a les persones refugiades que es troben a l’illa grega de Lesbos. Aquest projecte té una durada d’un any.

Des de l’inici de l’èxode massiu de refugiats cap a Europa,  l’ICAB s’ha mostrat solidari amb les persones que han hagut d’abandonar el seu país i ha ofert la seva col·laboració a les institucions per ajudar a pal·liar la dramàtica situació en què es troben milions de refugiats. Per aquest motiu aquesta Corporació ha estat molt crítica amb la lentitud d’actuació tant del Govern espanyol com de la Unió Europea. Davant aquesta situació va impulsar –juntament amb el Consejo General de la Abogacía Española- un registre d’advocats voluntaris experts en temes d’estrangeria i asil per tal de poder oferir assessorament jurídic en el moment en què es requerís. 

Precisament un grup d’advocats europeus es troba en aquests moments a Lesbos treballant conjuntament amb l’advocacia grega dins el programa ‘European Lawyers in Lesvos’. Entre aquests, cal destacar la participació d’una advocada d’Alacant que està oferint, de manera desinteressada, assistència  a un dels grups més vulnerables, com són els menors no acompanyats.

L’ICAB continuarà lluitant i treballant en favor dels refugiats, perquè totes les persones tenen dret a conèixer els seus drets i llibertats i a reclamar-los allà on sigui necessari.

Per aquest motiu, des d’aquesta Corporació es recorda que calen més adhesions al Manifest  ‘Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ per fer arribar la veu de la ciutadania a les institucions. Aquest manifest va ser presentat i lliurat,  el passat mes de març, pel degà de l’ICAB, Oriol Rusca, com a president de l’Advocacia Catalana i president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya –que representa a més de 100 col∙legis professionals amb més de 250.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals- , al director de l’Oficina de la Comissió Europea,  Ferran Tarradellas, per denunciar la situació infrahumana en què es troben els migrants que arriben a sòl europeu. Una situació que s’ha agreujat arran de l’acord assolit entre la Unió Europea i Turquia, efectiu des del passat 20 de març, que preveu expulsar a totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.

Aquest manifest ja ha rebut més de 13.300 adhesions de professionals de diferents sectors, ciutadans i entitats, però cal continuar fent sentir el pols de la ciutadania per tal que es produeixin accions a favor de les persones refugiades, com per exemple el nou camp de refugiats que es crearà a París.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *