Neix San Simón Blockchain Fórum, el 1er congrés de Blockchain del sector legal

Redacció.

Neix San Simón Blockchain Fórum, un esdeveniment que busca aprofundir en les -no poques- implicacions legals que té la tecnologia que va donar vida al Bitcoin i que promet revolucionar molts sectors com el de la banca i assegurances, així com altres sectors com el de la salut, l’automoció o la construcció. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 1 i 2 d’octubre de 2016 en una illa de Vigo, l’Illa de Sant Simón. Es tracta del segon esdeveniment de blockchain que té lloc en una illa tancada a aquest efectes. El primer d’ells l’hi devem a Richard Branson, qui va celebrar en una de les seves illes privades el segon Block Chain Summit.

isla-de-san-simon

Per a Bàrbara Román i Alejandro Gómez de la Cruz, dos dels organitzadors del San Simón Blockchain Fórum, aquest esdeveniment és l’oportunitat perfecta per “generar l’oportunitat de discutir i debatre les implicacions legals de la tecnologia Blockchain en un lloc tranquil i apartat, amb ponents de primera que expliquin als assistents en què consisteix cadascun dels blocs temàtics i que al seu torn actuïn de facilitadors per a les tertúlies posteriors i de cafè”. Així mateix, indiquen que “no podem obviar que Blockchain ja no és el futur, és una realitat que es va imposant en el dia a dia en altres països, en l’àmbit públic com el cas de Suècia o privat, on ja es nota la proliferació de negocis relacionats. Els advocats no poden desconèixer aquesta realitat, perquè en algun moment aquestes empreses, o els seus usuaris, es trobaran amb reptes legals i a qui acudiran per solucionar-los serà als professionals del Dret“.

Però, aquest esdeveniment no destaca per la seva especial localització, sinó per l’enfocament dels panells i la qualitat dels seus ponents. Cadascun dels panells està dividit al seu torn en altres dos: una part tècnica, on enginyers i desenvolupadors experts en aquesta tecnologia faran entendre als assistents el funcionament de la mateixa de forma àgil i senzilla i; d’altra banda, una part legal, on advocats especialitzats en blockchain i criptodivisas analitzaran i debatran sobre les implicacions legals que implica la tecnologia de la cadena de blocs o blockchain: estatus jurídic de les criptodivises, fiscalitat i comptabilització, segellat de temps en una blockchain, smart contracts i fins i tot Organitzacions Autònomes descentralitzades.

En aquest sentit, Román i Gómez de la Cruz defensen que la seva proposta “no és només organitzar unes jornades per parlar de Blockchain, volem arribar més lluny. Per això, el diumenge hem organitzat un workshop pràctic en el qual els participants utilitzaran la tecnologia en primera persona, entenent com funciona per poder analitzar les seves implicacions legals fet i fet”.

Quant als ponents, el congrés comptarà amb veterans en aquest sector, tant en el plànol tècnic com el legal. Entre uns altres, participaran com a ponents:

  • Carlos Kuchkovsky, CTO del Kickstart Team de BBVA i qui ja està fent desenvolupaments amb aquesta tecnologia.
  • Leif Ferreira, qui va donar vida a Bit2Em, una de les empreses més rellevants de l’ecosistema en el territori espanyol, i qui ha estat premiat i reconegut des que va descobrir aquesta tecnologia.
  • Pablo Fernández Burgueño i Javier Prenafeta, socis del despatx de Dret Tecnològic Abanlex, firma que ja ha tingut molt a dir sobre aquesta tecnologia.
  • Alejandro Gómez de la Cruz, fundador de Law & Bitcoin, primer blog en castellà dedicat en exclusiva a l’estudi de les implicacions legals de criptodivises i blockchain i que treballa ara en el Departament de Consultoria IT de Grant Thornton, desenvolupant prototips i proves de concepte basades en blockchain en un equip multidisciplinari d’advocats, desenvolupadors i economistes.
  • Carlos Buendía, qui també treballa com lead developer en el departament de Consultoria IT de Grant Thornton. Carlos és també un dels organitzadors de la Comunitat d’Ethereum Madrid.
  • Andrea Ortega, una jove advocada de la firma Cuatrecasas, Gonçalves Pereira i qui té molt a dir sobre Smart Contracts i el que estan fent des de la incubadora de startups que va llançar la seva firma recentment.
  • Adrián Calvo, un desenvolupador expert en tecnologia blockchain. Podem destacar el seu projecte Betfunding, una plataforma de crowdfunding descentralitzada sobre la xarxa d’Ethereum. Betfunding va ser presentada recentment en la 13th International Conference on Distributed Computing and Artificial Intelligence. També ha treballat com a editor en Cryptocoinsnews.
  • Fernando Ramos, soci fundador de DPO&IT Law, advocat veterà en lo que respecta a criptodivises i prevenció de blanqueig.

D’altra banda, l’esdeveniment no només comptarà amb panells, que tindran lloc el dissabte 1 d’octubre. Durant el diumenge 2 d’octubre tindrà lloc un workshop, en el qual els assistents podran utilitzar la tecnologia de primera mà amb un taller en el qual podran formar part d’una Organització Autònoma Descentralitzada (DAO) i analitzar les implicacions legals de les activitats que realitzin en la mateixa.

L’objectiu del San Simón Blockchain Fórum

“Ens agradaria difondre les bondats de blockchain entre els advocats, doncs pensem que seran els primers afectats per les implicacions legals que tindran lloc, ja que sembla que està tot per descobrir a nivell normatiu i legal”, ens exposen Román i Gómez de la Cruz. “També ens agrada pensar que després del debat que hi haurà durant l’esdeveniment es generarà una comunitat legal que empenyi projectes innovadors en aquest àmbit, que pugui assessorar o proposar a qui correspongui una nova forma de regular-ho, o per què no conduir una autoregulació“, relaten els entrevistats.

“Després d’absorbir tota la informació i de superar tots els dubtes que els assistents tinguin, estem segurs que aconseguirem crear un grup de superadvocats amb els quals continuar experimentant i sobretot que vegin la realitat d’un món que ja està aquí. Res millor que alimentar els interessos dels professionals del dret per aconseguir arribar al futur“, conclouen Barbara Román i Alejandro Gómez de la Cruz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *