L’advocacia europea s’uneix per exigir canvis legislatius que defensin els drets dels refugiats

Redacció.

El Consell de Consells de l’Advocacia Europea (CCBE) ha escollit al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) per celebrar, del 14 al 17 de setembre, la reunió del seu comitè permanent i establir fronts comuns en defensa de la professió i també dels valors de l’Europa de les nacions, per una societat més justa.

ccbemeetingicab

En el marc d’aquesta trobada, el degà de l’ICAB, Oriol Rusca, ha lliurat al president del CCBE, Michel Benichou,  les més de 13.300 signatures recollides en suport del manifest ‘’Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ amb l’objectiu de fer arribar el malestar de la ciutadania a les institucions europees. 

Aquesta reunió ha servit per analitzar temes que preocupen l’advocacia europea. Entre aquests cal destacar les polítiques d’asil i immigració arran de la situació en què es troben els refugiats  En matèria de drets humans s’ha reunit el comitè de treball  i s’ha donat a conèixer la resposta de la CCBE sobre la proposta de modificar la directiva sobre el blanqueig de diners. S’ha debatut sobre l’informe que ha elaborat una comissió sobre la Directiva de  detenció europea, a més d’analitzar amb profunditat l’evolució de les negociacions del tractat TISA relatiu a serveis professionals europeus.

La reunió també ha tingut com a objectiu: aprovar el codi deontològic de la CCBE, ja que el codi vigent data de 1988 i establir mesures per preservar el secret professional. També s’ha parlat de l’entrada en funcionament del projecte TRALIM. Es tracta d’un projecte impulsat per la Fundació Europea d’Advocats en col·laboració amb els Consells de l’Advocacia d’Espanya, Itàlia, Atenes, la Law Society d’Irlanda i els assessors legals polonesos que té com a objectiu formar a 130 advocats perquè rebin formació en  matèria de normativa europea, en relació amb l’asil i la immigració. Això serà possible gràcies a realització de diferents seminaris que es realitzaran a Madrid, Atenes, Dublín i Roma, a partir d’octubre l’any 2016 i fins a abril de 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *