Més de 66.000 aspirants convocats a l’examen del proper dissabte per a l’Administració de Justícia

Redacció.

El proper dissabte 1 d’octubre se celebra l’examen per accedir a les places convocades per al Cos d’Auxili Judicial de l’Administració de Justícia. Les convocatòries es van publicar al desembre de l’any passat, informa ADAMS Formació

Són un total de 66.481 els admesos per a 752 places d’accés lliure. La titulació mínima exigida per a aquestes places és el Graduat en ESO, tot i que són molts els aspirants que es presenten amb una titulació superior. Finalment seran bastants menys els aspirants que es presentin, com ha succeït en exàmens de passades convocatòries. A aquesta primera prova acostuma a anar entre un 50% i un 65% dels aspirants que van presentar instància.

Dos exàmens en el mateix dia

Els aspirants s’enfronten a dos exercicis que han de realitzar-se en una mateixa sessió l’1 d’octubre: Un test de 100 preguntes sobre les matèries del programa (75 minuts de durada) i un altre test amb 50 preguntes referides a casos pràctics de diligència judicial a realitzar en 45 minuts.

Un cop establertes les llistes d’aprovats, si hi ha aspirants que han concorregut per Catalunya, Comunidad Valenciana, País Vasco o Navarra i ho van sol·licitar en la seva instància, se’ls avalua el coneixement de la llengua oficial pròpia d’aquesta Comunitat Autònoma, encara que la puntuació d’aquesta valoració només serà aplicable a l’efecte d’establir el número en la relació d’aprovats.

Quines funcions tindran els que aprovin?

Realitzaran tasques d’auxili a l’activitat dels òrgans judicials tals com: practicar actes de comunicació, notificacions, citacions, emplaçaments i requeriments; execució d’embargaments; realitzar funcions d’arxiu d’actuacions i expedients judicials; vetllar per les condicions d’ús de les Sales de Vistes i mantenir l’ordre en les mateixes; comprovar que els mitjans tècnics necessaris per al procés judicial es trobin en condicions d’utilització, etc. Aquest cos anteriorment era denominat agent judicial.

Més places per al proper any

“Les oposicions per a l’Administració de Justícia mobilitzen a milers de persones” ressalten des d’ADAMS Formació. “La publicació de l’Oferta d’Ocupació Pública (OOP) 2016,  garanteix una continuïtat de convocatòries perquè inclou 525 noves places per a aquest mateix Cos que seran objecte de nova oportunitat per als aspirants que no aconsegueixin el seu objectiu”, incideixen. “Cal esperar que el proper any per tant, se celebrin de nou exàmens”.

El 22% del personal és interí/temporal

Segons el Ministeri de Justícia, la principal causa que ha motivat la seva alta taxa d’interinitat, que ronda el 22%, és que en els últims  anys s’han anat creant òrgans judicials i places de jutges i magistrats “de manera pràcticament sostinguda sense que anessin previstes les corresponents dotacions de funcionaris titulars” a través de les corresponents Ofertes d’Ocupació en l’Administració de Justícia.

La publicació periòdica d’ofertes d’ocupació pública i l’eliminació de la taxa de reposició, que permet convocar tantes places com a vacants hi hagi, serà el que ajudi a reduir la temporalitat, i en conseqüència, a millorar la qualitat del servei i tendir cap a un model de recursos humans cada cop més professional i efectiu.

Cal portar a col·lació les recents sentències del Tribunal de Justícia Europeu, que declaren que la utilització de nomenaments de durada determinada successius, per atendre necessitats permanents en el sector públic, és contrària al Dret de la Unió ja que l’ús d’aquest tipus de nomenament només pot estar justificat per atendre necessitats temporals.

El Tribunal de Justícia recorda abans de res que l’Acord marc imposa als Estats membres regular en la seva normativa, a l’efecte de prevenir els abusos com a conseqüència de la utilització successiva de contractes de durada determinada, almenys una de les tres qüestions següents mitjançant qualsevol mitjà de la seva elecció:

1) les raons objectives que justifiquin la renovació de tals contractes.

2) la durada màxima total dels successius contractes de treball de durada determinada.

3) el nombre de les seves renovacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *