Els graduats socials oferiran orientació jurídica gratuïta als ciutadans

Redacció.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, i el president del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Carlos Berruezo, han signat un conveni segons el qual es posarà en marxa el primer servei gratuït d’orientació jurídica als ciutadans, amb l’objectiu de donar informació i assessorament tècnic especialitzat als ciutadans sobre el món del treball i de la Seguretat Social, com acomiadaments, horaris de feina, reclamació de salaris, indemnitzacions, pensions, jubilacions, atur, baixes laborals, etc. Aquest servei  serà prestat per graduats i graduades socials col·legiats com a experts en aquests àmbits jurídics.

foto-conveni-cgsb-dept-justicia

La nova Oficina no es limitarà solament a oferir consell, sinó que informarà els ciutadans de la possibilitat de recórrer als serveis de mediació o a altres sistemes alternatius de resolució de conflictes, com la conciliació i l’arbitratge. Aquest és un servei d’assessorament que no implica el benefici d’assistència jurídica gratuïta, a qui els derivaran degudament si així ho sol·liciten.

L’Oficina, que començarà a funcionar properament, tot i que encara no hi ha una data concreta per a la seva posada en marxa, estarà ubicada a Barcelona, a l’edifici S de la Ciutat de la Justícia, i un cop analitzat el seu funcionament, s’estudiarà estendre la seva posada en marxa a Lleida i Girona, àmbits territorials del Col·legi.

Per al president del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Carlos Berruezo, la posada en marxa d’aquesta Oficina posa de manifest la voluntat i la vocació de servei del Col·legi de Graduats Socials i dels seus membres cap a la societat. Entenem que, fins que els graduats i graduades socials puguem participar plenament com a professionals jurídics de l’assistència jurídica gratuïta, aquest servei cobreix un espai important que contribuirà a una millora protecció dels ciutadans i dels seus drets laborals i socials, especialment dels treballadors, autònoms i pensionistes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *