El Congrés Internacional d’Arbitratge de l’ICAB es consolida com a referent al món

Redacció.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, va inaugurar el passat dijous per la tarda la IV edició del Congrés Internacional d’Arbitratge junt a Rafael Espino, secretari de l’ICAB i president del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB), a Carles Mundó, conseller de justícia de la Generalitat de Catalunya i de Jesús Maria Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El lema d’aquesta edició va ser ‘Twilight zone: public order and the boundaries of arbitration’ (La zona crepuscular: l’ordre públic i els límits d’arbitratge).

congresarbitratgeimg_1334

Rusca va afirmar que “l’aposta de l’ICAB per aquest mètode extrajudicial de resolució és molt important i evident, ja que al llarg de tot l’any es fan cursos i màsters. A més ha destacat que aquest congrés, que va néixer sota el mandat del degà emèrit Pedro L. Yúfera, ha arribat a la quarta edició, com a prova de consolidació”. També va destacar la importància de comptar com a ponents amb l’experiència i coneixements d’àrbitres de Finlàndia, Alemanya, Estats Units, Argentina, Holanda, Suïssa, França, Perú i Espanya.

Per la seva part Rafael Espino va assenyalar que aquesta quarta edició el congrés té com a tema central l’ordre públic i els anomenats límits de l’arbitratge. “És evident que no tot pot estar subjecte a l’arbitratge i que aquesta pràctica extrajudicial també té uns límits clars respecte a la jurisdicció ordinària

La primera taula del congrés va versar sobre “l’ordre públic vessant formal” i  hi van participar com a ponents Ma. Eugènia Alegret, magistrada de la Sala del civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; i els advocats i àrbitres Patricia Saiz, Aapo Saarikiri i Andrea Leufgen. Va estar moderada per César Rivera, advocat i àrbitre.

Divendres 11 de novembre

Durant el darrer divendres, el Congrés es va iniciar amb una taula que va servir per analitzar el Dret de la Unió Europea i l’arbitratge. Van intervenir com a ponents els advocats i àrbitres Víctor Ferreres, Juan Pablo Argentato, Albert Marsman i Thomas Lieflaende. El debat va ser moderat per l’àrbitre i advocat Cristian Gual. A les 12h es va celebrar la tercera taula que va tractar sobre l’administració i l’àrbitre. En aquesta taula hi van participar els advocats i àrbitres Franz Kundmüller Caminiti, Manuel Rivero, Eduardo Silva Romero i Víctor Mercedes; i va ser moderada per l’àrbitre i advocat Jean Marie Vulliemin. La darrera taula del Congrés va abordar com resoldre els conflictes de propietat intel·lectual amb l’arbitratge. En aquesta ocasió els ponents van ser els advocats i àrbitres Carolina Pina, Ignacio de Castro, Helena Suárez, Clifford Hendel. va moderar l’acte Deva Villanúa, àrbitre i advocada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *