El GAJ Barcelona convida a Juan Gonzalo Ospina a impartir una conferència sobre l’inici en l’advocacia

Redacció.

El pròxim dijous 24 de novembre a les 19h30, el GAJ Barcelona ha organitzat en l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona una conferència de Juan Gonzalo Ospina sobre les “5 claus i necessitats de l’advocacia jove”.

Juan Gonzalo Ospina és advocat penalista i President de l’Agrupació de Joves Advocats de Madrid. Així mateix, és llicenciat en Dret i Ciències Polítiques a ICADE, Màster en lideratge i gestió pública a l’IESE i programa de lideratge i negociació per l’Harvard Law School.

La conferència que impartirà tractarà sobre les principals claus que han de tenir en compte tots aquells joves advocats que estan iniciant els seus primers passos en l’exercici de l’advocacia. En aquest sentit, Ospina ens exposa que “en acabar la carrera els estudiants de Dret estem molt perduts sobre com iniciar la nostra activitat professional. Molts es pregunten si han d’opositar, si han de fer un Màster per aprofundir en coneixements o si fins i tot deixen l’advocacia per iniciar-se en una nova activitat professional”.

Screenshot_2016-11-19-11-24-10-01-2-1-1

L’inici en la professió de l’advocacia és i ha estat sempre un tema molt poc tractat en les Facultats de Dret. No obstant això, des de les agrupacions de joves advocats s’ha lluitat sempre per ajudar als joves advocats a donar els seus primers passos en la professió. Per Ospina resulta “trist observar com l’advocacia, professió liberal per excel·lència no s’explica com a tal en la Facultat de Dret, i que la mateixa està a anys llum del que és la pràctica professional. Per això, escoltar de companys més experimentats i amb anys d’exercici resulta aclaridor i d’ajuda per disposar d’un millor criteri”.

Sobre la seva ponència, ens avança que serà molt propera, amena i plena de casos pràctics. “Crec que moltes claus influeixen per ser un gran advocat, però sobretot, no podríem ser advocats sense clients. Per això, crec determinant, crucial i fonamental, cuidar als clients, no només delectar-los sinó seduir-los amb el nostre exercici”, ens exposa Juan Gonzalo Ospina. “Sobre les principals claus a tenir en compte en començar la professió, considero imprescindibles l’estudi constant de la llei, la marca personal, la comunicació digital i les xarxes socials, l’oficina i el lloc de treball, i, finalment, allò que denomino la recerca de l’excel·lència”.

Crec fonamental marcar la diferència. Si volem destacar, hem de ser “únics”, hem de ser diferents als altres perquè si no serem com ells i lo igual no triomfa. Cal cuidar els petits detalls, perquè aquests marquen la diferència. Sempre cal anar cinc metres per davant de les teves necessitats i de les del client, per això, crec fonamental: la presència, la primera impressió, la reunió, i tot el que succeeix després de la mateixa. No crec que el problema de l’advocacia sigui que som molts advocats sinó que en la Facultat ens ensenyen moltes lleis, però, a pensar més aviat poc. Crec que un gran jurista s’ha de fer valer d’això, de pensar, per això el meu major consell: seguir formant-nos en allò que en la Facultat no ens ensenyen però que marcarà la diferència”, ens exposa el President d’AJA Madrid.

Per a Juan Gonzalo Ospina és “un honor i una gran oportunitat poder impartir una conferència en l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, casa de molts i tan prestigiosos juristes; i on a més el GAJ Barcelona celebra el seu 50º aniversari. Sense dubte, el GAJ Barcelona és un exemple de continuïtat i de motivació per a la resta de les agrupacions de joves advocats d’Espanya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *