Carles Mundó anuncia l’obertura del Registre de parelles estables a Catalunya

Redacció.

El Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha presentat els dies 24 i 25 de novembre les XIV Jornades de Dret de Família de la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF) que han tingut lloc a l’antic Saló imperial del Tradicional Hotel Ritz de Barcelona. Durant l’acte, el màxim responsable del Departament de Justícia ha anunciat que, abans d’acabar l’any, entrarà en funcionament el Registre de parelles estables a Catalunya, un instrument que permetrà equiparar els drets civils d’aquestes persones als dels matrimonis. Una de les conseqüències serà la possibilitat de percebre la pensió de viduïtat de la Seguretat Social.

Aquestes declaracions s’han fet en el marc de les jornades dirigides a juristes especialistes en Dret de Família, i que han comptat amb prop de 260 assistents. Durant l’acte, s’han pogut escoltar les ponències d’alts magistrats, com ara el membre del Tribunal Constitucional, Juan Antonio Xiol Ríos, o l’expresidenta del TSJC, Maria Eugènia Alegret. La valoració que en fa la presidenta de l’SCAF, Maria Mercè Mira, és molt positiva, sobretot per la novetat, la clarificació i la utilitat del contingut de les xerrades.

Més casos de fracàs en la guarda compartida

Una de les ponències, pronunciada pel Magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, Francesc Xavier Pereda, ha posat en relleu el fet que es registren més casos significatius de fracàs de la guarda compartida dels fills en els casos de divorci que de la guarda monoparental. Malgrat que el Tribunal Suprem i el TSJC defensen la guarda compartida, Pereda considera que no es pot identificar guarda compartida amb repartiment igualitari del temps dels progenitors.

Maria Eugènia Alegret, per la seva banda, va destacar el caràcter essencialment temporal de la prestació compensatòria dels cònjuges, una de les novetats que presenta el Llibre II del Codi Civil de Catalunya.

La implicació del Brexit en els divorcis mixtos

L’advocada i solicitor al Regne Unit, Carolina Marín Pedreño, va centrar la seva exposició en les conseqüències que pot tenir el Brexit en el Dret de Família en casos de matrimonis mixtos entre britànics i espanyols. Marín va precisar que tractats internacionals com el Conveni de la Haia no es veuran afectats per la ruptura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *