L’ICAB augmenta el cost de la prima de RCP, però proposarà reduir quotes

Per A. Salvador.

Barcelona.

La passada setmana l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) va comunicar a tots els seus col·legiats que el proper 31 de desembre es produiria el venciment de l’actual pòlissa d’assegurances de responsabilitat civil que tenia contractada l’ICAB per a tots els seus col·legiats.

Fins avui, l’ICAB incloïa dins dels serveis integrats a la quota, una cobertura de responsabilitat civil professional (RCP)  per a tots els col·legiats exercents. No obstant això, la situació actual del mercat (caracteritzada per un increment notable de la sinistralitat, un nombre limitat d’asseguradors, un nou i més dur marc regulatori, majors requeriments de solvència, una disminució dels tipus d’interès…) ha comportat la no viabilitat d’aquest sistema.

Biblioteca ICAB

En aquest sentit, Josep Capdevila, Tresorer de l’ICAB i Vocal de IURISEGUR, ens exposa que “el pròxim 31 de desembre l’ICAB havia de renovar, obligatòriament, la quota de la pòlissa de RCP. El problema es que els preus actuals ja no eren possibles actualment, respecte els que s’havien negociat anteriorment. No obstant això, estàvem obligats a renovar la pòlissa per facilitar els col·legiats a complir la seva obligació legal i la millor opció que vam negociar va ser la d’una cobertura de fins a 50.000 € per un preu de 99’25, cobertura que no és probable que es trobi en el mercat, atès que les opcions acostumen a ser molt més cares encara que també amb majors cobertures de risc”

Així doncs, l’ICAB ha pogut negociar amb CASER a través de IURISEGUR una pòlissa d’assegurança pel període 2017 / 2018, amb la força de tot el col·lectiu i recolzada per l’ICAB. “L’ICAB ha estat negociant durant mesos la millor opció qualitat/preu per als seus col·legiats. Les noves condicions són el resultat de negociar amb la força que té representar a tots els companys de Barcelona, sent aquesta opció la millor que es pot aconseguir en el mercat”, defensa Capdevila.

Amb un límit d’indemnització per sinistre i any de 50.000 €  i una franquícia de 900 € per sinistre, la prima anual serà de 99,25 €. En cas que els col·legiats disposin d’aquesta cobertura a través d’una altre pòlissa, es podria sol·licitar l’exclusió d’aquest servei col·legial abans del proper 16 de desembre de 2016.

Evidentment, tal com exposa Josep Capdevila, “aquest increment del cost de la prima de la cobertura de RCP es impossible d’assumir dins la quota dels col·legiats, tal com es feia anteriorment”. No obstant això, l’ICAB ha assumit que “els joves advocats que es col·legiïn durant aquest 2017 no hauran de pagar la cobertura de RCP. I durant el 2018 només pagaran la meitat”.

Tot això, en la pròxima assemblea de 22 de desembre la Junta de l’ICAB proposarà la reducció de quotes. Aquesta rebaixa va molt més enllà de la reducció proporcional al cost de la prima de la cobertura de RCP que l’ICAB no estaria assumint per què és coherent amb la proposta original de la Junta de Govern separar de la quota col·legial aquells serveis que no són funcions públiques i reduir al màxim els costos pels seus col·legiats.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *