L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i UIC Barcelona aposten per la formació en ciberdelinqüència

Redacció.

La directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Annabel Marcos i la secretària general de UIC Barcelona, Belén Castro, van signar ahir un conveni de col·laboració en el marc del nou màster en ciberdelinqüència que la universitat oferirà a partir del proper curs. En l’acte hi ha estat present també el director del Màster, el Dr. José R. Agustina, la degana de la Facultat de Dret, la Dra. María Fernández Arrojo, Antoni Permanyer, Comissari de la PG-ME, Cap Escola de Policia de Catalunya i Marta Roca, responsable de Formació Universitària de l’ISPC.

La finalitat del conveni és fomentar el desenvolupament i la millora professional dels col·lectius policials tant en les tasques de prevenció del ciberdelicte, com en la seva detecció, investigació i prova. Amb aquest acord, mitjançant el qual l’ISPC entra a formar part del Consell Assessor del Màster, els membres dels cossos policials que vulguin cursar el màster, gaudiran d’un descompte en la matrícula.

161214-dret-conveni-institut-seguretat-publica-3

En paraules d’Annabel Marcosel conveni és un pas endavant en la col·laboració de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya amb les diferents universitats per a l’impuls d’estudis de postgrau i màster. La formació en ciberdelinqüència és avui un dels aspectes clau a desenvolupar. Aquest és un tema estratègic per al Departament d’Interior i en aquest sentit ha fet referència al Pla d’acció Internet Segura per a la protecció del menor”.

Per la seva part, el director del màster José Ramón Agustina ha afirmat que “Es tracta d’un programa de postgrau pioner a tot l’Estat espanyol i al nostre entorn, que sorgeix com a resposta de la necessitat formativa creixent en l’àmbit de la lluita contra la ciberdelinqüència i s’assenta en una triple perspectiva d’anàlisi: jurídica, criminològica i processal”.

En els darrers anys, els riscos de cibervictimització s’han multiplicat en l’àmbit individual, comunitari o empresarial. L’increment de les xifres exigeix una millora en la formació de tots els professionals que interactuen amb els ciberdelictes i, en aquest sentit, el màster s’adreça a policies, jutges, fiscals, advocats, criminòlegs, compliance officers i a altres professionals de l’àmbit de la ciberseguretat (perits, investigadors privats, directors IT d’empreses, etc.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *