L’ICAB crea el Servei d’informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) posarà en funcionament a partir del proper dilluns, 16 de gener, un Servei d’Informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl de les hipoteques. Aquest Servei de l’ICAB estarà situat a la seva seu, situada al carrer de Mallorca 283, planta zero.

L’ICAB ha creat aquest servei per tal que els ciutadans rebin assessorament previ sobre aquest àmbit per part de l’advocacia, els professionals que tenen la formació necessària i específica per poder dur a terme aquesta tasca i els que podran analitzar totes les possibles clàusules abusives dels préstecs hipotecaris. 

Cal recordar que  davant  la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de 21.12.2016, que estableix que s’ha de retornar als consumidors tot el que han pagat de més, i a la vista de la transcendència que per a tots els consumidors espanyols té aquesta sentència i l’elevat nombre d’afectats l’ICAB considera imprescindible un procediment extrajudicial que ofereixi una solució eficaç per als consumidors afectats.

Tot i la sensibilitat del Ministeri i Conselleria de Justícia per trobar una solució efectiva per als consumidors, actualment els ciutadans i els operadors jurídics desconeixen quin serà finalment aquest procediment. Davant l’espera de trobar una solució,  l’ICAB considera imprescindible actuar.

Al nostre país hi ha molts ciutadans que van signar un préstec hipotecari per adquirir el seu habitatge habitual. Per aquest motiu, i davant la incertesa de moltes persones, que no saben si tenen clàusules abusives en el seu contracte hipotecari, l’advocacia ha d’assumir el seu compromís de defensa dels drets de les persones”, afirma el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca. 

Per això, l’ICAB s’avança i crea aquest Servei d’Informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl de les hipoteques, sense perjudici que aquesta iniciativa es pugui integrar en la regulació de la futura solució que aprovin les administracions , tant de la Generalitat com del Govern de l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *