L’ICAT ofereix assessorament jurídic gratuït a les persones refugiades que acull Tarragona

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, l’ICAT, oferirà assistència jurídica gratuïta el nou contingent de 14 refugiats que han arribat a Tarragona aquesta setmana. Es tracta d’un servei que l’ICAT ja ve oferint des del mes de maig de 2016 en col·laboració amb la Creu Roja i que ja ha permès assistir un total de 28 persones. L’assistència jurídica més sol·licitada és la de gestionar la petició de l’estatut del refugiat i la protecció subsidiària, com també la sol·licitud d’asil, quan els refugiats arriben a Tarragona sense haver completat aquestes tramitacions. A més, els advocats que presten aquest servei també orienten als refugiats que el demanen sobre els detalls del marc jurídic de la seva situació, una informació de gran valor perquè les persones que es troben en aquest procés puguin reeixir en el seu procés d’arrelament i integració en la societat que els acull.

El servei d’assessorament jurídic de l’ICAT als refugiats el presten els advocats inscrits al ‘Registro de abogados para asistencia jurídica a refugiados’, creat pel Consejo General de la Abogacía Española. En cas que, quan la Creu Roja sol·licita els serveis, cap d’aquests advocats estigui disponible, se n’assigna un del torn d’ofici d’estrangeria de l’ICAT.

Segons Maite Jiménez, diputada segona de la Junta de Govern de l’ICAT i presidenta de la Secció de Dret d’Estrangeria, “la tasca que fan els advocats amb els refugiats té un gran valor, són persones que en molts casos arriben aquí amb unes necessitats primàries que cal atendre de manera urgent, però un cop passats els primers dies ser conscients dels propis drets i quins són els passos a donar poden marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs de cara a completar amb èxit un procés d’arrelament”.

L’ICAT està integrat a la ‘Taula local per a les persones refugiades’, juntament amb l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Municipal de Cooperació, la Diputació de Tarragona, Creu Roja de Tarragona, Càritas Diocesana, la Universitat Rovira i Virgili i Solidaritat de Tarragona. Un organisme que treballa per gestionar l’acollida dels refugiats a la ciutat. La Taula es va reunir precisament la setmana passada, amb la participació de l’ICAT, per fer balanç de la tasca duta a terme fins ara i planificar les properes actuacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *