Martín Aleñar assumeix el seu segon mandat com a Degà de l’ICAIB

Redacció.

“Amb la il·lusió intacta i amb la màxima responsabilitat que exigeix treballar per i per a l’advocacia” és com Martín Aleñar assumeix el seu segon mandat com a degà del ICAIB. En la presa de possessió dels nous càrrecs de la Junta de Govern, celebrada aquest passat dimecres amb la presència de la Presidenta de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, i de les principals autoritats judicials de les illes, Martín Aleñar es va comprometre a “seguir oferint una formació de qualitat i d’accés gratuït per als companys; a avançar en la modernització del Col·legi i de la professió; a ampliar els serveis que facin més fàcil el dia a dia de l’exercici professional; a continuar treballant a sensibilitzar al ciutadà de la importància que, en tots els àmbits de la vida, té el consell professional qualificat de l’advocacia; i a defensar on i quan faci mancada, i davant qui sigui necessari la dignificació de la professió”.

Uns reptes als quals el degà va convidar a sumar-se a tots els col·legiats. “Com he dit moltes vegades, tenir una advocacia forta i unida, capaç de fer front amb èxit als moments delicats que, sens dubte, viu avui la professió, no és cosa d’un sol equip o una suma d’esforços individuals. L’advocacia, el dret, la Justícia i el Col·legi són, han de ser, objectius de tots”, va exposar Aleñar.

Al costat de Martín Aleñar van prendre possessió del seu càrrec la resta dels membres de l’òrgan de govern col·legial que van integrar l’única candidatura presentada a la renovació parcial de la Junta: Miguel Font Carvajal, en el càrrec de bibliotecari-comptador i José Miguel del Camp Casal, Javier Fernández Pineda, Pedro Monjo Cerdà, Eva María Cardona Guasch i Patricia Campomar Gómez, com, respectivament diputats 3, 5, 6, 7 i 8. La Junta es completa amb els següents lletrats: el vicedegà Rafael Gil March; la tresorera, Irma Riera Marquina; la secretària, Bruna Negre Vila; i els diputats 2º, 4º, 9º i 10º, Salvador Perera Morell, Carmen López González, Miguel Albertí Amengual i Neus Linares Llabrés, respectivament.

Lliurament del premi Degà Miquel Frontera a l’ètica jurídica

La presa de possessió es va completar amb altres dos actes solemnes: la jura o promesa de 16 nous col·legiats i el lliurament del premi Degà Miquel Frontera al tinent fiscal de les Illes Balears, Ladislao Roig.

El premiat va recollir emocionat una distinció que, va afirmar, per la seva procedència – l’advocacia- i el seu contingut -l’ètica jurídica- “és el millor premi que podré rebre en tota la meva vida professional i personal”.

Durant la seva intervenció, Ladislao Roig va fer una defensa acérrima de la imparcialitat del ministeri fiscal, principi que, opina, legitima al ministeri públic i és la quintaesencia de la funció que aquest té encomanada. “S’és tan fiscal quan s’acusa com quan es defensa”, va assegurar, al mateix temps que advocava perquè la llibertat de criteri, la imparcialitat i la bona fe són, sempre, a cada moment i en cada assumpte, els valors que guiïn l’actuació professional”. Per això, i perquè “La Justícia és l’última esperança dels desemparats”, va afirmar, “seguiré lluitant expedient per expedient perquè així sigui”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *