L’Advocacia Catalana crea una Comissió per a la Protecció dels Drets dels Animals

Redacció.

El Consell de l’Advocacia Catalana ha acordat la creació d’una Comissió per a la Protecció dels Drets dels Animals (CPDA), a proposta del president i degà del Col·legi d’Advocats de Girona, Carles McCragh, que estarà presidida pel vicepresident i degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio J. Naveira.

El Consell s’afegeix així a la iniciativa pionera engegada l’any 2002 pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, a la qual s’hi han anat sumant la major part dels Col·legis d’Advocats catalans. L’objectiu d’aquestes Comissions és conscienciar la societat contra el maltractament animal, promoure la promulgació de lleis que els protegeixin, formar als advocats interessats en la matèria i actuar davant qualsevol situació denunciable.

A Catalunya són ja nou els Col·legis d’Advocats que compten amb Comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA’s): Barcelona, Tarragona, Girona, Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Reus i Manresa. La seva proliferació s’ha estès també als Col·legis d’Advocats de tot Espanya, que ja superen la vintena. Per això, durant la primera trobada de les CPDA’s dels Col·legis d’Advocats de tot l’Estat Espanyol, celebrada el passat mes d’octubre a Barcelona, van acordar constituir-se com a nou lobi contra el maltractament animal, amb l’objectiu de vetllar pel compliment de la legislació, avançar en la prohibició d’espectacles amb animals i en la implantació de programes ètics de control de la població d’animals, com les aus o els porcs senglars, entre d’altres qüestions. Les CPDA’s també denuncien la situació de desemparament dels gossos utilitzats per la caça, els èquids o els animals de companyia exòtics, que necessiten una major protecció legal.

Amb la creació de la nova Comissió, acordada al ple celebrat dilluns, 13 de febrer, el Consell de l’Advocacia Catalana s’afegeix a aquest lobi, en representació dels 14 Col·legis d’Advocats catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *