Mª Eugènia Gay anuncia la seva voluntat de presentar-se a Degana de l’ICAB

Per A. Salvador.

Barcelona.

En una trobada celebrada aquest matí, l’advocada Mª Eugènia Gay ha manifestat el seu interès per presentar la seva candidatura com a degana de la junta de govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), en les eleccions que se celebraran el proper mes de juny.

En declaracions a El Jurista, Gay ha exposat que ha decidit donar el pas endavant en aquests següents comicis electorals a l’ICAB per “assumir un compromís d’entrega i dedicació al col·legi i a l’advocacia. El meu projecte és de vocació i servei al col·legiat; volem encapçalar un veritable projecte de transformació que representi el canvi generacional que necessita la nostra institució”.

Mª Eugènia Gay

Mª Eugènia Gay, advocada especialista en Dret Civil i Processal Civil, és sòcia del despatx Gay-Rosell & Solano. Paral·lelament a la seva activitat professional, Gay ha sigut des dels seus inicis professionals una advocada molt compromesa amb l’ICAB; ha estat Diputada de la Junta de Govern de l’ICAB i Presidenta del seu Departament de Relacions Internacionals. Tanmateix, també ha estat Presidenta de la Comissió de Mediació, Presidenta de la Comissió de Prospectives Socioprofessionals i Vicepresidenta de la Secció de Dret Civil. Actualment és vocal de la Comissió de Mediació de l’ICAB i Membre de la Comissió de Relacions Internacionals del CGAE.

Per Gay la seva trajectòria institucional i professional representa una experiència necessària per poder optar al deganat de l’ICAB; sense aquest coneixement de la institució és impossible poder encapçalar de veritat un projecte de transformació generacional i modernització de l’ICAB.

Per a aquests comicis, Gay es presentarà amb un equip que suposa aquest canvi generacional al Col·legi -amb una mitjana d’edat de 46 anys-, paritari 50% homes i 50% dones, i representatiu de totes les sensibilitats i especialitats del Col·legi. Compta amb un equip format per prestigiosos advocats com Jordi Pina, Jesús Sánchez, Josep M. Balcells, Yvonne Pavía, Olga Arderiu, Rodolfo Tesone, Cristina Vallejo, Joaquim de Miquel, Susana Ferrer, Frederic Munné, Núria Flaquer, Mª Carmen Valenzuela, Alejandro Fuentes-Lojo i Carlos Echávarri, tots ells advocats en exercici a Barcelona, en petits, grans i mitjans despatxos.

Equip de Mª Eugènia Gay

Per Mª Eugènia Gay, la paritat en el seu equip “era un objectiu principal, condicionant basic d’aquest projecte”. “Crec que l’ICAB ha de ser un dels motors de la transformació de la nostra professió, hem de ser un exemple de lideratge per igual entre advocats i advocades en el món del dret”, ha afegit.

Rebaixa del 50% a les quotes col·legials dels nous advocats

Com a mesures més destacades, Gay treballarà per rebaixar les quotes col·legials i per aconseguir unes millors condicions per a la pòlissa de responsabilitat civil, que s’acaba d’aprovar i que s’ha convertit en una de les qüestions més problemàtiques per als advocats barcelonins.

En l’àmbit de les quotes col·legials, el nou equip rebaixarà un 50% la contribució dels nous advocats durant els seus dos primers anys de col·legiació per tal de donar suport als joves en l’inici de la seva carrera professional. Idèntic percentatge s’aplicarà als advocats amb entre 43 i 45 anys d’exercici, essent gratuïta a partir de llavors.

Altres mesures previstes per la pre-candidatura són la rebaixa generalitzada de les quotes en el decurs del mandat, així com la congelació de la pujada anual de l’IPC, que beneficiaria a tots els col·legiats.

Gay es compromet a renegociar la pòlissa de RC actual

Quant a la nova assegurança de responsabilitat civil, que en alguns casos ha provocat que els advocats hagin vist duplicada la seva prima anual, l’equip de Gay renegociarà la pòlissa vigent amb la companyia asseguradora per tal de millorar-ne les condicions econòmiques per als col·legiats. Arribat el punt, la futura junta es planteja, fins i tot, la resolució del contracte actual per al període 2017-2018 i, en tot cas, la convocatòria futura d’un concurs ampli i transparent amb diverses asseguradores. I és que, segons indica la pre-candidata, “el Col·legi ha d’estar al capdavant d’una pòlissa col·lectiva que tingui en compte les particularitats de cada tram i l’especialitat jurídica de cada col·legiat”.

L’any 2016 va haver-hi un total de 356 reclamacions de responsabilitat civil per part de tercers a membres de l’ICAB. Per tal de prestar un millor servei als col·legiats, Gay proposa la creació de la figura del “Defensor del Col·legiat Assegurat”, que estaria integrada per advocats i advocades de diferents especialitats, amb les funcions d’assessorar als col·legiats que rebin algun tipus de reclamació i informar-los i conèixer l’estat dels seus expedients. És a dir, un interlocutor directe i especialitzat davant la companyia asseguradora que potenciï la mediació i agilitzi els casos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *