Més de 450 ciutadans s’assessoren gratuïtament a l’ICAIB sobre clàusules hipotecàries abusives

Redacció.

Més de 450 ciutadans van ser atesos, de forma personalitzada i gratuïta, pels lletrats voluntaris que van participar en la Jornada de Consultes Obertes organitzada pel Col·legi d’Advocats de Balears (ICAIB) a les seves cinc seus per ajudar al ciutadà a detectar l’existència o no de clàusules abusives en els seus contractes hipotecaris i proporcionar-los una primera orientació legal sobre els passos que, si escau, poden donar per reclamar al banc les quantitats cobrades de forma indeguda.

La jornada, celebrada ahir divendres, va ser un èxit d’assistència a les seus col·legials d’Eivissa, Inca, Maó, Manacor i Palma i forma part de la campanya d’informació prèvia i gratuïta que ha activat el col·legi per ajudar als consumidors que puguin estar afectats per clàusules sòl i altres clàusules abusives. L’ICAIB ha agraït públicament l’extraordinari treball dut a terme pels prop de 60 advocats que van participar en la jornada, atenent les consultes dels ciutadans.

La diputada de la Junta de Govern de l’ICAIB, Patricia Campomar, va ressaltar la importància que, a fi d’obtenir la devolució de totes les quantitats cobrades de més, posseeix la consulta prèvia als advocats i advocades, professionals que, va recordar, estan perfectament preparats per ajudar al ciutadà a identificar l’existència de clàusules abusives en les escriptures de préstecs hipotecaris.

En els propers dies, l’ICAIB i la Direcció general de Consum signaran un conveni que permeti donar resposta a tots aquells ciutadans que acudeixen a Consum a informar-se sobre clàusules sòl i manifestin la seva intenció de contractar a un advocat, però no saben a quin acudir.

Així, i per canalitzar l’assistència legal de qui ho necessiti, l’ICAIB ha obert un registre del que formen part tots els advocats que voluntàriament s’inscriuen en el mateix, i als qui es podrà anar derivant als usuaris interessats a contractar els seus serveis professionals per a un assumpte bancari de clàusules abusives. Aquests advocats assumeixen el compromís que la primera consulta serà, en tots els casos, totalment gratuïta.

En cas que els usuaris reuneixin els requisits d’accés al benefici de la justícia gratuïta, aquests podran acudir als serveis d’orientació jurídica perquè sigui l’advocacia d’ofici la que assumeixi la defensa, en els tribunals, dels seus drets i legítims interessos.

En definitiva, la campanya activada per l’ICAIB pretén oferir una resposta ràpida a la ciutadania, canalitzar l’assistència legal de qui ho sol·liciti i facilitar-li una informació prèvia que li permeti defensar els seus legítims interessos enfront d’una pràctica bancària abusiva que pot afectar a milers de ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *