Quin és el Top Ten d’Administradors Concursals més designats a Barcelona?

Redacció.

La firma Insolnet, ha publicat els resultats del seu Informe Anual “L’Administració Concursal. Evolució de les Designacions”, a fi d’analitzar l’evolució de les declaracions i nomenaments d’Administradors Concursals, després d’haver superat la fase més aguda de la crisi econòmica.

En xifres, l’estudi determina que Barcelona va registrar un total de 466 procediments concursals de societats mercantils, en els 10 jutjats existents, sent el jutjat nº1 de la capital catalana el que més concursos va declarar, amb 56 processos amb un administrador concursal designat. El segon i tercer lloc l’ocupen els jutjats nº10 i nº5, amb 54 i 50 procediments, respectivament.

En relació amb la titularitat de l’administració del concurs, les dades de Insolnet apunten al fet que del total de procediments registrats a Barcelona, en 243 procediments va ser designada com a administradora concursal una Societat Limitada Professional (SLP), enfront dels 198 procediments en els quals es va nomenar com a administradors concursals a persones físiques. Les xifres de repartiment indiquen un predomini de les societats SLP com a administradors concursals.

El “top Ten” d’administradors concursals més designats representa el 15,45% del total de procediments, sent SLPs els nous primers administradors amb major nombre de casos.

Les empreses concursades amb un major actiu

Les cinc empreses amb major actiu de Barcelona declarades en concurs durant el 2016 tenen designades com a administradors concursals a Societats Limitades Professionals i només les deu primeres representen el 31% del total actiu concursal.

Mitjana d’empleats per concurs

De les dades d’aquest informe s’extreu que la mitjana d’empleats de les empreses concursades a Barcelona va ser de 18,21 treballadors per entitat. Les dues empreses concursades amb major personal a la capital catalana, una industrial i l’altra de serveis de seguretat, van concentrar el 22% del total de les entitats declarades insolvents a la província, i les deu primeres van aconseguir el 50%.

En paraules de Jordi Castells, soci de Insolnet, “el descens en la declaració i nomenament d’AC és una evidència més que l’economia espanyola està superant la fase més aguda de la crisi i es constata una professionalització de la figura de l’AC”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *