Jordi Pintó Sala anuncia la seva candidatura a Degà de l’ICAB

Redacció

Jordi Pintó Sala ha anunciat la seva candidatura a Degà de la junta de govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) amb una forta aposta per la renovació, la modernització i la transparència en la gestió de la institució.

Pintó és President del Consell Rector de l’Institut Superior de Dret i Economia (ISDE) i membre de diversos consells de redacció de diverses publicacions jurídiques, entre altres, Economist & Jurist, de la revista de Relacions Internacionals i de la revista Immoble.

Pintó es presenta a Degà de l’ICAB amb la voluntat que el col·legi deixi de ser un únicament un ens de filiació obligatòria per a l’exercici del dret i esdevingui una institució útil per als col·legiats i adaptada a les seves necessitats.

Una candidatura sota el lema “180º, un altre ICAB és possible”

La candidatura de Pintó presenta un programa enfocat en la transparència com la principal característica de la seva proposta de gestió de l’ICAB i en el qual es proposen 18 mesures per a un canvi de 180 graus, totes elles fruit de la inquietud dels professionals de l’advocacia. Una aposta per la transparència perquè, segons la candidatura, situacions com la generada per la pòlissa de responsabilitat civil no tornin a succeir.

Per a Jordi Pintó “un col·legi transparent significa que els advocats coneguem els contractes més rellevants que té signats l’ICAB, un detall dels col·laboradors externs, els sous dels directius, els viatges del degà i la seva junta i amb quins objectius es realitzen, en definitiva: una nova manera de gestionar l’ICAB”.

El programa de Jordi Pintó inclou mesures com la creació de la figura del Gestor de l’Advocat per atendre als col·legiats de forma directa i personal; la instauració d’un servei de reclamació de minutes en el qual l’ICAB farà directament la reclamació dels impagaments i l’accés dels col·legiats a una plataforma tecnològica des de la qual podran accedir a programes de gestió, CRM i altres elements per a l’exercici de la professió, entre uns altres. Per a Pintó, la defensa i protecció de l’advocat és l’objectiu principal per a una advocacia lliure, independent i respectada.

A dia d’avui encara no es coneixen públicament la resta de membres de la candidatura de Jordi Pintó, encara que fonts de la candidatura han informat a El Jurista que durant els propers dies es donaran a conèixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *