Manel Albiac pren possessió com a Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona

Redacció.

La nova Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT) ha pres possessió avui en un acte solemne a la sala d’actes de l’ICAT, després que el passat 20 de desembre la candidatura liderada per Manel Albiac sortís vencedora a les eleccions celebrades a la institució. El Degà i els altres 14 membres de la nova Junta de Govern han jurat el seu càrrec en un acte presidit pel conseller de Justícia, Carles Mundó, al que també han assistit, entre d’altres personalitats, el Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, José Luís Martín, i el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández.

El primer en jurar el càrrec ha estat el Degà, Manel Albiac, seguit dels set membres de la Junta que continuen del mandat anterior i dels 7 que són nous, que han rebut la medalla que els acredita de part del Degà. La renovació de la meitat de la Junta de Govern consolida l’aposta per l’obertura dels òrgans de govern de l’ICAT al conjunt dels professionals del dret de la seva demarcació territorial. La nova Junta manté la combinació entre joventut i experiència que ja va caracteritzar el mandat 2013 –2017. 

En el seu parlament, el Degà ha agraït als membres sortints la seva aportació en aquests darrers anys, en els que Albiac ha destacat que ‘hem reeixit en el nostre propòsit d’implantar una nova manera de gestionar la institució, basada en la racionalització de la despesa, la proximitat als col·legiats i el reforç dels serveis que els oferim, un model en el que pretenem aprofundir en aquests propers anys’.

El Degà ha recordat que ‘la bona gestió econòmica permet abaixar quotes, però també oferir més serveis als col·legiats, millorar les instal·lacions del Col·legi i tota mena d’iniciatives’. En aquest sentit, Albiac ha assegurat que la Junta afronta aquests propers 4 anys ‘amb la màxima il·lusió’ i ha subratllat també que ‘hem de continuar obrint el Col·legi a tots els professionals del dret, perquè la institució sigui de tots i tothom hi participi, per això hem conformat un equip transversal’. Albiac ha destacat també la importància de vetllar per la deontologia professional i per tot allò que té a veure amb l’exercici de la professió, i ha posat també com a prioritats de la seva gestió la digitalització dels serveis col·legials, la defensa del torn d’ofici, la gestió del fons editorial de l’ICAT i potenciar la funció social de l’advocacia. 

Per la seva banda, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha posat en valor la tasca que fa l’ICAT i els col·legis d’advocats perquè ‘els advocats puguin continuar fent la seva feina en les millors condicions possibles, ja que els col·legis són vitals per defensar els interessos de tot el col·lectiu’. Mundó ha afegit que els advocats que s’impliquen a la Junta de Govern adquireixen ‘un compromís amb els seus companys, però també un compromís amb la societat, ja que la funció social dels col·legis d’advocats és molt important’. Mundó ha esmentat la formació, la gestió del torn d’ofici o les causes socials com a exemples de les prioritats que ha de tenir un col·legi d’advocats en la seva gestió.

Nova Secció de la Segona Oportunitat

Abans de la presa de possessió, s’ha constituït oficialment la Secció de la Segona Oportunitat de l’ICAT. Aquesta nova secció, la primera de Catalunya d’aquesta tipologia, vetllarà per l’aplicació de la llei de la Segona Oportunitat, aprovada l’any 2015 per tal de garantir que els ciutadans puguin superar un fracàs econòmic, ja sigui empresarial o personal, sense arrossegar un deute que mai podran satisfer. En aquest sentit, aquesta secció de l’ICAT oferirà formació als advocats perquè coneguin en profunditat els preceptes de la normativa i també divulgarà els seus continguts entre la ciutadania, creant un servei d’informació gratuïtat als ciutadans.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va destacar ‘la importància que l’ICAT tiri endavant aquesta secció exercint de model que de ben segur seguirà com a exemple als altres col·legis d’advocats de Catalunya perquè entre tots puguem fer més conscients a la societat dels drets que tenen les persones que passen per aquestes situacions’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *