L’ICAB i l’Ajuntament de Badalona crearan un SOJ en matèria de clàusules abusives

Redacció.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, van signar ahir un conveni de col·laboració arran del qual es crearà a Badalona un punt d’Orientació Jurídica en matèria de clàusules abusives dirigit als habitants d’aquest municipi.

Oriol Rusca ha explicat que “el servei s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar resposta a la necessitat que té la ciutadania d’assessorament jurídic per tal d’esbrinar si el seu préstec hipotecari té clàusules sòl o alguna altra clàusula que es pugui considerar abusiva”

L’alcadessa de Badalona ha destacat que “durant aquests darrers anys, la crisi ha afectat moltíssimes famílies de Badalona; una crisi de la qual n’han estat responsables moltes entitats bancàries que després han hagut de ser rescatades amb diner públic” i ha afegit que “com a govern que posa els drets de la ciutadania al centre de l’acció política, creiem que cal donar tota la cobertura i assessorament legal possible als veïns i veïnes que han estat víctimes de les clàusules abusives per part de certes entitats bancàries”.

SOJ Badalona ICAB

L’objectiu d’aquest servei és donar un primer consell orientador, gratuït i no directiu, relatiu als aspectes jurídics que puguin derivar-se de l’existència de clàusules abusives, i en especial de clàusules sòl, en els contractes de préstecs hipotecaris, així com informar dels tràmits previs de solució negociada per tal d’evitar el conflicte processal o analitzar la viabilitat de la pretensió.

Està previst que el punt d’informació es posi en marxa a les instal·lacions de l’Ajuntament de Badalona aquest mes de març i estarà obert fins al proper 15 de juliol.

L’assessorament el prestaran lletrats del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb acreditada experiència en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta i especialment en dret civil i hipotecari. Els advocats que prestin aquest servei també proporcionaran informació respecte del dret a l’assistència jurídica, d’acord amb el que estableix de la Llei 1/1996, d’assistència jurídica gratuïta i el Decret 252/1996, de 5 de juliol.

Amb la posada en marxa d’aquest Punt d’Orientació Jurídica, tant l’ICAB com l’Ajuntament de Badalona volen donar resposta a l’augment de les peticions dels ciutadans i ciutadanes de Badalona d’orientació jurídica en relació a la possible existència de les clàusules abusives als seus contractes de préstec hipotecari, inquietud motivada arran del Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, que preveu un mecanisme de resolució extrajudicial mitjançant petició del deutor a l’entitat financera de la devolució de les quanties abonades en aplicació de la clàusula declarada nul·la. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *