La Fundació Sant Raimon de Penyafort inaugura el seu Espai de Reflexió

Redacció.

La Fundació Sant Raimon de Penyafort ha inaugurat aquesta tarda el seu “Espai de Reflexió” parlant sobre la situació actual de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant. Per aquest motiu ha realitzat una conferència amb el títol “La Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant, avui”, al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, seu també d’aquesta fundació.

El president de la Fundació Sant Raimon de Penyafort i degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona,  Oriol Rusca, ha estat l’encarregat de presentar i inaugurar aquest espai de reflexió. En aquest sentit, Rusca ha destacat que “L’Espai de Reflexió respon a la voluntat de la Fundació Sant Raimon de Penyafort d’impulsar un àmbit estable d’estudi i debat sobre temes d’actualitat amb la participació de professionals d’altres sectors i de les entitats socials, culturals i acadèmiques, aportant per la seva banda la visió jurídica pràctica que és pròpia de l’advocacia”.

La conferència ha anat a càrrec de Jorge Cardona Llorens, catedràtic de dret internacional públic de la Universitat de València i únic espanyol que és membre del Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides, òrgan d’experts independents que supervisa l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant pels seus Estats part. El Comitè també supervisa l’aplicació dels protocols facultatius de la Convenció, relatius a la participació d’infants en els conflictes armats, en la prostitució infantil i la utilització de nens en pornografia. 

La conferència ha estat presentada per la diputada de la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona Carme Adell i moderada pel patró de la Fundació Sant Raimon de Penyafort, Xavier Puigdollers.

Les properes sessions de l’Espai de Reflexió analitzaran la situació dels menors amb pares empresonats, la crisi humanitària a la frontera euromediterrània, el diàleg interreligiós, la pau mundial, el dret d’asil, la diversitat legislativa, entre altres temes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *