Mercè Claramunt: “la mediació és una sortida professional més per a l’advocacia”

Redacció.

Prop de 200 advocats i advocades participen entre ahir i avui en el II Congrés de Mediació de l’Advocacia de Barcelona que ha inaugurat aquest tarda la vicedegana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Rosa Ma. Barberà, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, la diputada de la Junta de Govern responsable del CEMICAB, Mercè Claramunt, i el director de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bernadí. El Congrés es realitza entre ahir i avui a la seu de Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283).

La vicedegana de l’ICAB ha explicat que “el Centre de Mediació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona  juntament amb la Comissió d’advocats i advocades mediadors/res organitzen el II Congrés de Mediació de l’Advocacia amb l’objectiu de potenciar entre l’advocacia el coneixement de la mediació com a mètode de resolució de conflictes”.

Per la seva part Claramunt ha destacat que “la mediació és una sortida professional més per a l’advocacia, un instrument que pot ajudar a l’advocacia a trobar solucions a les problemàtiques dels seus clients i en aquest sentit ha destacat que la mediació és una eina privilegiada per resoldre conflictes amb importants avantatges per a la ciutadania” I ha afegit que “S’ha de modificar la creença encara estesa que la mediació és un mètode de resolució de conflictes amb menys transcendència jurídica que un procés judicial, ans al contrari, sovint s’obtenen millors i mes perdurables solucions per a les parts”.

En relació a la segona edició del Congrés de Mediació de l’Advocacia, Claramunt ha explicat que l’objectiu d’aquesta nova edició del Congrés és potenciar entre l’advocacia el coneixement de la mediació com a mètode de resolució de conflictes especialment en àmbits on no existeixi una llei específica en mediació, això no obsta perquè aquesta es pugui dur a terme amb les mateixes premisses i  garanties. Per aquest motiu es donarà a conèixer l’ús de la justícia restaurativa a l’àmbit penal i de menors i s’exposarà “el projecte de mediació en els supòsits d’ocupació il·legal i risc d’exclusió social a la ciutat de Barcelona”.

En el marc de la primera jornada del Congrés s’ha presentat la plataforma de mediació on-line, una eina que ja és operativa i que permet als advocats mediadors del CEMICAB dur a terme mediacions per videoconferència entre totes les parts en un entorn segur. Gràcies a aquesta eina es facilita que les parts no s’hagin de desplaçar per dur a terme les sessions de mediació.

Divendres 24 de març

Avui divendres, 24 de març, tindran lloc les taules sobre “la mediació de conflictes en les relacions intra-familiars” (9.30h) i “les diferents mirades sobre mediació intrajudicial” (18h). També hi haurà un espai en forma de càpsules de 15 minuts de durada amb temes tals com: “la valoració dels resultats de Mediació a l’àmbit laboral a Barcelona” (11h); “la Mediació Penal a Catalunya” (11.15h); “La mediació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya” (12h); “el projecte de mediació en els supòsits d’ocupació il·legal i risc d’exclusió social a la ciutat de Barcelona” (12.15h). A partir de les 12.30h els advocats mediadors presents al congrés tindran l’oportunitat de compartir experiències de mediació amb els assistents, i de 16 a 17.30h se celebraran diversos tallers per debatre sobre els temes proposats.

La cloenda del II Congrés de Mediació de l’Advocacia anirà a càrrec de Jordi Casajoana, president de la Comissió d’Advocats i Advocades mediadors/es i de Mercè Claramunt, diputada de la Junta de Govern de l’ICAB responsable de mediació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *