Manel Albiac (ICAT) dóna la benvinguda a l’advocacia als nous col·legiats

Redacció.

Vint-i-tres nous col·legiats de l’ICAT van rebre el darrer divendres les togues que simbòlicament els donen la benvinguda a la professió de l’advocacia i llum verda oficial per començar a exercir-la. En l’acte, l’esdeveniment central de la festa col·legial de Sant Raimon de Penyafort, també s’han lliurat les distincions als 19 col·legiats que han complert 25 anys d’exercici professional continuat en l’àmbit de l’ICAT. La cerimònia ha estat presidida pel Conseller de Justícia, Cales Mundó, i la Secretària d’Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés, que han encapçalat una taula presidencial on també hi eren el degà de l’ICAT, Manel Albiac, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McGragh, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, el President de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, i el fiscal en cap de l’Audiència Provincial, Xavier Jou.

Durant els diversos parlaments, s’ha reivindicat la funció social de l’advocat i el seu rol com a defensor d’una societat més justa que protegeixi els drets dels seus ciutadans. En aquest sentit, el Conseller de Justícia, Carles Mundó, ha subratllat la importància de completar el procés de digitalització del sistema judicial per fer-lo més àgil i ha reivindicat que Catalunya tingui la mateixa ràtio de jutges per habitant que la mitjana de l’Estat, una millora que faria que els jutjats catalans tinguessin ’70 jutges més’. Mundó ha reiterat el seu compromís en què la Generalitat impulsi el Fòrum Judicial de Tarragona, un equipament que el Conseller ha reconegut que ‘és vital i per això estem treballant intensament amb l’Ajuntament, en els propers mesos esperem anunciar el calendari per fer-lo realitat’.

Per la seva banda, la Secretària d’Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés, ha enumerat els reptes que té el Ministeri de Justícia en els propers anys, com són ‘la necessitat de fer un sistema judicial més àgil, més digitalitzat, que tingui més en compte els punts de vista dels professionals i que sigui forta en la lluita contra la corrupció’. Sánchez-Cortés ha subratllat la importància de comptar amb més recursos per portar endavant aquestes millores i ha destacat que el pressupost del Ministeri de Justícia creixerà aquest any en un 7,7 per cent. La Secretària d’Estat ha ressaltat la importància de la nova Subcomissió creada al Congrés dels Diputats, on tant els grups polítics com tots els agents de la justícia treballen plegats per impulsar les reformes que necessita el sector.

El degà de l’ICAT, Manel Albiac, ha posat en valor la tasca que fan els advocats per fer progressar la societat, destacant la importància cabdal de la justícia gratuïta i ha definit l’advocacia com ‘una elecció de vida’. Albiac ha encoratjat els nous col·legiats a practicar l’advocacia amb rigor professional i amb la màxima vocació. En el mateix sentit, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McGragh, ha reivindicat la tasca dels advocats joves i ha posa en valor la importància de les dones advocades. McGragh ha reivindicat la funció social dels juristes per protegir els drets dels ciutadans.

Per la seva banda, el President de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, ha subratllat el rol transcendental dels juristes ‘com a guardians dels valors democràtics’, posant l’èmfasi en la persecució ‘dels abusos de poder i la corrupció’. El Fiscal en Cap de l’Audiència Provincial de Tarragona, Xavier Jou, ha valorat molt positivament que s’hagi avançat en ‘l’estabilitat del personal al sistema judicial, perquè els mitjans són importants, però el factor humà és clau’. La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha destacat l’impuls que aporten ‘els advocats joves per lluitar contra la injustícia’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *