McCragh: “Cal destinar més recursos humans i materials a l’administració de justícia”

Redacció.

El degà del Col·legi d’Advocats de Girona (ICAG), Carles McCragh, ha reivindicat avui, durant l’acte institucional de Sant Raimon de Penyafort de Girona, que es destinin més recursos a la justícia així com la necessitat de crear nous jutjats a les comarques gironines. “Cal que el govern central destini més recursos humans i materials a l’administració de justícia”, ha dit McCragh, per afegir que “si el que volem és una justícia moderna, àgil i eficaç, no podem permetre el col·lapse de les principals artèries del sistema judicial”, ha dit fent referència a la sobrecàrrega de treball que afecta alguns jutjats de la demarcació de Girona, concretament al de família i als jutjats penals.

Sant Raimon de Penyafort Girona

Per a McCragh, davant l’allau de demandes que es preveuen per reclamacions de clàusules abusives, “la solució no passa per la creació de nous jutjats a les capitals de províncies especialitzats en aquesta matèria, tal i com proposa el govern espanyol, sinó per dotar als jutjats que ja hi ha de més recursos i per crear-ne de nous d’una forma equilibrada, per tal de cobrir les demandes de tot el territori”.

Centralitzar els jutjats especialitzats en clàusules abusives a les capitals de província no farà més que allunyar la justícia del ciutadà i actuar com a element de dissuasió per als ciutadans a l’hora de reclamar els seus drets”, ha denunciat el degà del Col·legi d’Advocats de Girona, que també presideix el Consell de l’Advocacia Catalana, institució que representa els catorze Col·legis d’Advocats catalans.

En el mateix sentit s’ha manifestat el vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de Mataró, Julio J. Naveira, que considera que “ni el volum de treball ni la necessitat d’especialització han de ser excusa per centralitzar els jutjats a lescapitals de província”. Per al vicepresident del Consell, el que cal és “crear nous jutjats o reforçar els ja existents als corresponents partits judicials, per tal d’evitar desplaçaments” ja que “la justícia sempre ha d’estar a prop del ciutadà”.

Noves togues i Premis de narrativa i fotografia

Durant l’acte s’ha fet la imposició de togues a trenta nous lletrats gironins i s’han lliurat insígnies commemoratives i diplomes als quinze advocats gironins que compleixen 25 anys en l’exercici de l’advocacia i al lletrat que en compleix 50, alhora que s’han entregat els Premis del Concurs de Fotografia i de Narrativa Curta en memòria de Sònia Ors i Vila. El primer se l’ha endut el lletrat Joan Benítez Portillo i el segon l’advocada Cristina Simon i Mencion.

L’acte, que s’ha dut a terme a l’Auditori de La Mercè a Girona, ha comptat amb l’assistència del conseller de Justícia, Carles Mundó; el vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana, Julio J. Naveira; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy; el president de l’Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba; la fiscal en cap de Girona, Anna Maria Meléndez Gil; el cap de la Regió Policial dels Mossos a Girona, el comissari Josep Milan; el magistrat de secció Quarta de l’Audiència Provincial de Girona, Adolfo García Morales, i els degans dels Col·legis d’Advocats catalans, entre d’altres representants institucionals de l’àmbit polític i judicial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *