Mª Eugènia Gay impulsarà un conveni col·lectiu per lluitar contra la precarietat dels advocats joves

Redacció.

L’advocada  Eugènia Gay, candidata a degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), avui en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha remarcat que, en cas de ser escollida, farà de l’ICAB una institució útil i transparent, en la qual els col·legiats coneguin en tot moment el destí de les seves aportacions.

Així, la candidatura elaborarà un codi ètic per al Col·legi, publicarà trimestralment informació detallada de l’execució del pressupost i donarà a conèixer totes les places ofertades i els criteris de selecció de personal i professorat. Mª Eugènia Gay també ha remarcat el seu compromís amb el compliment del codi deontològic i ha anunciat que lluitarà contra els actes de competència deslleial i intrusisme, perseguirà el frau i el delicte i protegirà el secret professional.

Josep Mª Balcells, Jordi Pina, Mª Eugènia Gay i Jesús M. Sánchez.
D’esquerra a dreta, Josep Mª Balcells, Jordi Pina, Mª Eugènia Gay i Jesús M. Sánchez.

Gay, també, s’ha mostrat preocupada per la precarietat que pateix l’advocacia, particularment els joves, que tenen difícil accedir al mercat laboral en condicions dignes. Per lluitar contra aquesta situació, impulsarà un conveni col·lectiu per a l’advocacia, rebaixarà les quotes col·legials, ampliarà els mòduls de pagament del torn d’ofici i fomentarà el networking amb empreses i altres professionals.

La defensa del col·legiat i dels seus interessos és, al parer de Mª Eugènia Gay, un pilar fonamental de l’ICAB. Per això, ha anunciat que, per tal de protegir l’advocacia, impulsarà una nova pòlissa de responsabilitat civil i crearà la figura del Defensor del col·legiat assegurat, denunciarà públicament les situacions d’abús, impulsarà la consideració de l’advocat com a autoritat davant dels tribunals, defensarà la professió davant els poders públics i exigirà als centres de detenció el lliurament de l’atestat a l’advocat i el compliment d’horaris en declaracions o diligències policials.

La formació de qualitat i contínua per a tots els col·legiats de l’ICAB és un altre aspecte important per a la candidata, que considera que l’advocacia ha d’estar preparada per respondre als constants canvis que planteja la societat. Per aquest motiu, l’equip liderat per Mª Eugènia Gay durà a terme una transformació digital en profunditat de l’ICAB, que inclou la implantació del vot telemàtic per a les eleccions i l’impuls d’un pla de formació gratuïta per capacitar els advocats barcelonins per aquesta nova realitat digital. També està prevista la creació d’una comissió de transformació digital i l’impuls d’una nova seu col·legial digital, que posi a l’abast de l’advocacia programari, apps i un servei d’atenció online. L’objectiu és aconseguir que el Col·legi sigui un referent internacional en dret digital i que els seus col·legiats estiguin plenament formats digitalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *