L’Advocacia Mediterrània exigeix la immediata execució del corredor del Mediterrani

Redacció.

Més de 20 Consells i Col·legis d’Advocats de l’Arc de la Mediterrània s’han reunit aquest dissabte, 20 de maig, a Manresa en la Primera Conferència de Consells i Col·legis d’Advocats Mediterranis, organitzada pel Consell de l’Advocacia Catalana. Durant la trobada han aprovat un manifest exigint la “immediata execució del corredor mediterrani” i reclamant la dotació pressupostària per aquesta infraestructura, que qualifiquen d’”essencial” per al creixement econòmic i per  la generació d’ocupació.

 “Transcorreguts 25 anys des de la creació de l’AVE a l’Estat Espanyol, Barcelona i València, segona i tercera ciutats per població, segueixen incomunicades per alta velocitat”, denuncia el manifest, per afegir que “l’execució del corredor mediterrani és un element essencial per al creixement econòmic, social i cultural, així com per a la generació d’ocupació en els territoris pels quals discorre, a Espanya i a Europa”.

El manifest afegeix que “en aquest àmbit es produeixen multitud de relacions jurídiques, tant contractuals com de resolució de conflictes, i una fluïda intercomunicació territorial facilitarà l’actuació professional de tots els operadors jurídics”. Per aquest motiu l’Advocacia denuncia que “administrar justícia amb tan precàries condicions de comunicació suposa una pèrdua d’oportunitat i un menyscapte econòmic per a les persones, les empreses i els professionals” i reclama dels poders públics de l’Estat espanyol “la dotació pressupostària precisa i l’execució immediata d’aquesta infraestructura vertebradora dels territoris pels quals discorre”.

Per a l’Advocacia Mediterrània, “l’execució d’aquesta obra resulta avui indefugible i inajornable”, per la qual cosa fa una crida a la societat civil d’aquests territoris “per a l’impuls d’un treball conjunt que faci efectiva la realització dels projectes i la immediata execució de les obres del corredor, apostant per la flexibilitat, la transversalitat i la intermodalitat, bàsiques per a un transport més eficaç i sostenible, econòmica i mediambientalment”.

El manifest ha estat subscrit pels més de 20 Consells i Col·legis d’Advocats de l’Arc de la Mediterrània que han assistit a la trobada: El Consell de l’Advocacia Catalana, el Consell de l’Advocacia Valenciana i els Col·legis d’Advocats de Figueres, Girona, Vic, Mataró, Terrassa, Sabadell, Barcelona, Sant Feliu, Manresa, Reus, Lleida, Tortosa, Castelló, Balears, València, Sueca, Alcoi, Alacant, Elx i Cartagena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *