Àngel Joaniquet, Luis Garrido, Rafael Huerta i Pulseras Candela, Guanyadors dels Premis Procura

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) celebra per cinquè any consecutiu els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre. Els guanyadors del Premi Procura – Trajectòria Professional d’enguany són, excepcionalment, dues personalitats jurídiques: el magistrat Luis Garrido Espá i el procurador Àngel Joaniquet Ibarz, a títol pòstum.

El Premi Procura – Anual reconeix el Lletrat de l’Administració de Justícia Rafael Huerta García, mentre que l’Associació Pulseras Candela rep el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros.

Els guardons es lliuraran en el decurs d’un sopar de caràcter solidari, amb presència del ministre de Justícia, Rafael Català; el conseller de Justícia, Carles Mundo; el conseller d’Interior, Jordi Jané, i el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, entre altres autoritats, que tindrà lloc el proper divendres 26 de maig, a l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró del Col·legi de Procuradors de Barcelona. En el marc de la mateixa jornada, se celebrarà prèviament un acte institucional al Palau de Justícia de Barcelona en el qual el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, que engloba tots els col·legis de procuradors catalans, distingirà l’advocat Oriol Rusca Nadal per la seva àmplia i significativa trajectòria professional, en la qual destaca la seva etapa com a degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

Sobre els premiats

Luis Garrido Espá: El premi reconeix la seva brillant trajectòria de servei en els jutjats i tribunals de Catalunya des de l’any 1992 i, especialment, la seva extraordinària qualitat en el treball desenvolupat com a magistrat. El guardó també vol destacar la seva generositat i prudència, qualitats humanes que sempre ha mostrat en totes les relacions mantingudes amb companys i diferents operadors jurídics.

Àngel Joaniquet Ibarz (a títol pòstum): Amb aquest guardó és reconeix l’extraordinària trajectòria d’un procurador que al llarg dels més de 57 anys de treball ha estat exemple de prestigi professional i de rigorositat en el compliment deontològic en l’exercici de la seva professió. Així mateix, el premi vol posar de relleu l’enorme generositat de Joaniquet en haver permès que molts companys i altres operadors jurídics s’haguessin format professionalment al seu costat, aprenent dels seus valors humans i jurídics.

Rafael Huerta García: El premi reconeix l’excel·lent treball d’investigació i documentació expressat en el llibre que ha editat recentment sobre les subhastes electròniques “Código 52”, però també vol destacar la trajectòria d’un Lletrat de l’Administració de Justícia que sempre ha demostrat en l’exercici de les seves responsabilitats un gran esforç, honradesa i compromís per la millora constant dels òrgans judicials en els que ha treballat. Guanyador del Premi Associació Pulseras Candela: El premi reconeix l’esforç de totes les persones que formen part d’aquesta associació que té per objectiu recaptar fons per lluitar contra el càncer infantil. A partir de la idea inicial de la Mariona i la Daniela, amigues de la Candela, una nena que patia leucèmia, l’Associació Pulseras Candela ha creat una xarxa de voluntaris que elaboren, distribueixen i venen les polseres solidàries que, en molt poc temps, han estat capaços de recaptar més d’1 milió d’euros per a la investigació contra el càncer que du a terme l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *