Més de 100 col•legis professionals es reuneixen per primera vegada a un Congrés per a unir esforços

Redacció.

L’Associació Intercol·legial, formada per més de 100 col·legis professionals de Catalunya, va inaugurar ahir el primer Congrés de les Professions (www.congresdelesprofessions.cat), organitzat amb l’objectiu de construir una visió col·lectiva de futur, abordar els reptes del sector i potenciar la col·laboració intercol·legial.

El president de l’Associació Intercol·legial i degà del Col·legi de la Advocacia de Barcelona (ICAB), Oriol Rusca, ha assenyalat que l’organització del congrés “respon a un moment de grans i decisius reptes per al món col·legial, per això cal intensificar especialment la cooperació entre els membres de la Intercol·legial, per tal que els  Col·legis siguin més forts i per tal de fomentar el paper dels professionals dels diferents sectors com una garantia per als usuaris i consumidors, alhora que es planteja com enfocar professions i professionals en els anys vinents”. I ha afegit: “Necessitem seguir sent competitius en un entorn tan canviant”.

El president del Congrés de les Professions i degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, ha destacat que aquest Congrés “serà la primera ocasió en què es podrà visualitzar un projecte conjunt dels professionals i dels Col·legis catalans, treballant junts amb la Intercol·legial i col·laborant en allò que ens uneix i que és comú al conjunt de les professions, per sobre dels antics sistemes individualistes“.

El tret de sortida del I Congrés de les Professions es va donar ahir, a les 13h, amb la celebració de la conferència sobre els “Reptes dels professionals en l’Economia del segle XXI” a càrrec de l’economista José María Gay de Liébana, en el recinte firal de Montjuïc. Acte realitzat en el marc del Saló BizBarcelona 2017, una trobada per a emprenedors, pimes i representants de l’economia social que organitza Fira de Barcelona.

També en aquest saló, i organitzat per l’Associació Intercol·legial, ha tingut lloc el primer Networking Interprofessional, on s’han fet més de 500 entrevistes en tres hores entre col·legiats i empreses de diferents sectors per buscar punts comuns de col·laboració i negoci. A més, la Intercol·legial compta amb un estand en el BizBarcelona.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat ser President d’Honor d’aquest primer Congrés de les Professions, que comptarà amb un centenar d’actes dirigits a col·legiats i col·legiades de tots els sectors perquè puguin compartir coneixement, visió i oportunitats davant als nous escenaris.

Més de 2.000 col·legiats participaran en alguna de les sessions, entre les activitats previstes destaca la xerrada d’Arno Metzler, del Comitè Econòmic i Social Europeu, que vindrà a Barcelona per exposar el seu punt de vista sobre el futur de les professions en els anys vinents.

També cal ressaltar, entre altres, les conferències ‘Com aconseguir professionals i empreses més ‘working happy”; ‘Social selling: vendre a les xarxes socials’; ‘Poden els influencers aportar oportunitats de negoci en el meu projecte?’; ‘Com defensar el meu preu quan no és el més econòmic’; “Els serveis jurídics i la presència internacional”;  “La figura del community manager”; “Risc reputacional i xarxes socials”; “Els col·legis als serveis del col·legiat”; “Riscos respecte la LOPD”; “Serveis on-line”.

Les professions des d’un prisma europeu, les ‘smarts cities’ analitzades des del punt de vista dels professionals de cada sector i la gestió de la comunicació i el treball en xarxa són algunes de les temàtiques que s’abordaran durant el Congrés.

Les sessions tindran lloc a les diferents seus dels col·legis professionals. Així per exemple, l’ICAB organitza 7 conferències que es realitzaran els dies 22 i 23 de juny, dins el marc del II Congrés de l’Advocacia de Barcelona, ha explicat el president de la Intercol·legial i degà de l’advocacia barcelonina.

El I Congrés de les Professions celebrarà l’últim dels seus actes el 4 de juliol amb un acte de clausura al Museu Marítim de Barcelona, on s’exposaran les conclusions generals i estarà obert a col·legiats i col·legiades de tots els Col·legis professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *