Gay, Pintó, Riera, Paños, Labella i González es disputaran les eleccions a l’ICAB

Per A. Salvador.

Un total de sis candidatures s’han presentat per participar en les eleccions que el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha convocat per al proper 28 de juny. Per primer cop, es renova la totalitat de  la Junta de Govern de la Corporació, formada pels càrrecs de degà/na, vicedegà/na, secretari/a i tretze diputats/des. El mandat per a cadascun dels càrrecs és de 4 anys.

Votacions

Més de 24.000 col·legiats/des estan convocats a les urnes. Durant la jornada electoral del 28 de juny, els col·legiats podran emetre el seu vot de forma presencial a la seu de l’ICAB entre les 9 h i les 21 h.

El 28 de juny es podrà votar també a la Ciutat de la Justícia i a la seu de totes les Delegacions de l’ICAB (Arenys de Mar, Badalona, Berga, L’Hospitalet de Llobregat, Gavà, Igualada, Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca de Penedès, Vilanova i la Geltrú), en l’horari de 9 h a 14 h.

Com a novetat, serà possible emetre el vot presencial de manera anticipada durant dos dies, el 26 i 27 de juny, a la seu de l’ICAB, entre les 13 i les 20 h.

Quines són les candidatures que es disputaran les eleccions a l’ICAB?

Han estat proclamades un total de sis candidatures, de les quals quatre opten a tots els càrrecs i dues a alguns dels càrrecs electes. Les candidatures proclamades han sigut les següents:

  • Candidatura de Mª Eugènia Gay Rosell

Mª Eugènia Gay Rosell (Candidata a Degana), Jordi Pina Massachs (Candidat a Vicedegà), Jesús M. Sánchez García (Candidat a Secretari) i, com a candidats a vocals, Josep M. Balcells Cabanas, Joaquim de Miquel Sagnier, Frederic Munné Catarina, Yvonne Pavía Lalauze, Cristina Vallejo Ros, Olga Arderiu Ripoll, Carlos Echavarri Paniagua, Núria Flaquer Molinas, Emma Gumbert Jordan, Susana Ferrer Delgadillo, M. Carmen Valenzuela Hidalgo, Rodolfo Antonio Tesone Mendizábal i Alejandro Fuentes-Lojo Rius.

  • Candidatura de Jordi Pintó Sala

Jordi Pintó Sala (Candidat a Degà), María Eugenia de Olivar Oliver (Candidata a Vicedegana), Mercedes Cuyás Palazón (Candidata a Secretària) i, com a candidats a vocals, Antoni Almenara Pérez, Juan Ignacio Alonso Dregi, Mirla Ivonne Angulo Torres, Juan Carlos Barthe Carrera, Nieves Briz Puertas, José Manuel Garrido Gómez, Montserrat Izquierdo Tugas, Valentina Mazzoni, Manuel Martínez Ribas, Marta Puente Fluvià, David Serra Lázaro, Verónica Tallón Álvarez i Mónica Tornadijo Sabaté

  • Candidatura de Lluís Riera Pijuan

Lluís Riera Pijuan (Candidat a Degà), Maria José Montserrat Tellado (Candidata a Vicedegana), Alfredo Vallo López (Candidat a Secretari) i, com a candidats a vocals, Ricardo Eduardo Miracle Lavilla, María José Martín Alberca, Mario Idoate Larequi, Laura Gaude Mas, Eduardo Vila Vives, Miriam Luisa Broto Palomera, Albert Ramentol Sabaté, Purificación Pérez López, Pablo Jorquera Palacios, Alba Conde García, Antonio Constatino Pes, Carolina Gladis Genco i Jaume Muñoz-Ramos de Castells.

  • Candidatura de Josep M. Paños Pascual

Josep M. Paños Pascual (Candidat a Degà), Maria Josep Peris Boza (Candidata a Vicedegana), Lluís Vancells Sancho (Candidat a Secretari) i Noemí Reyes Salmerón (Candidata a Vocal).

  • Candidatura d’Alejandro Labella Onieva

Alejandro Labella Onieva (Candidat a Degà), Beatriz Coll Baldrich (Candidata a Vicedegana), Maria Milagros Lucero Amores (Candidata a Secretària) i, com a candidats a vocals, José Manuel Gómez López, José Maria Escudero Lacalle, Delia Popa, Alcibíades Hernández Lin, Héctor Alsina Calves, Milagros Vidaure Aranda, Liliana Ortega Pérez, Sergio Montero Molina, Maria Carmen García Viñets i Bernardo Casique Mozombite.

  • Candidatura de Vanessa González Fornas

Vanessa González Fornas (Candidata a Degana), Manuel Bernaldo Rusiñol (Candidat a Vicedegà), Antoni Vallbona Méndez (Candidat a Secretari) i, com a candidats a vocals, Jordi Verdaguer Vila-Sivill, Inés Jovita Santamaria Flores, Tomás Espuny Tobar, Jorge Agudo Martínez, Maria del Coral Rubio del Pino, Javier Aguilar García, Marwan Sarsam Matloub, Patricia Cánovas Canalda, Anna Rivero Vila, Mercedes Aguilar López, Concepcion Cortés Pablo, Maria de los Ángeles Valbuena Merino i Pilar Polo Dieste.

Quins són, a dia d’avui, els principals candidats al deganat de l’ICAB?

A dia d’avui, arrel de la intensitat de la pre-campanya a les eleccions, s’han postulat com a principals candidats al deganat de l’ICAB, Mª Eugènia Gay, Jordi Pintó Sala i Lluis Riera Pijuan.

Maria Eugènia GayMª Eugènia Gay és advocada amb 19 anys d’exercici professionals i sòcia del despatx Gay Rosell Solano. Gay ha estat diputada de la Junta de Govern de l’ICAB amb el deganat de Silvia Giménez Salinas (2005-2009), essent responsable del Departament de Relacions Internacionals. Així mateix, també, ha estat presidenta de la Comissió de Mediació i de la Comissió de Prospectives Socioprofessionals, vicepresidenta de la secció de Dret Civil de 2010 a 2016, així com, vocal de la Comissió de Mediació (2010-2016).

Els eslògans de la campanya de Gay són “Som gent com tu” i “Passió pel Dret“; Mª Eugènia Gay desprèn passió i sentiment de pertinença cap a l’ICAB, la casa dels advocats, i representa un projecte de transformació generacional i modernització de l’ICAB.

La Candidatura de Mª Eugènia Gay defensa, entre d’altres, una transformació digital de l’ICAB per afrontar les noves necessitats dels advocats i advocades en l’actual era de digitalització de l’advocacia i el suport dels joves advocats i advocades com a futur de la professió, entre d’altres, a través de la presència del president o presidenta del GAJ Barcelona a les reunions de la Junta de Govern i el suport al projecte “Jo vull ser mare” iniciativa del GAJ Barcelona. Per altre banda, entre les propostes de Gay destaquen, també, la lluita per un torn d’ofici digne i qualificat amb una retribució digna dels seus professionals i una política propera i de transparència plena en la seva gestió, en especial l’econòmica.

Per Gay “l’advocacia està per davant de la ideologia i estem convençuts que, gràcies a la nostra experiència acumulada al llarg dels anys, podrem fer sentir la veu de l’ICAB davant del conjunt de la societat i, sobretot, davant del poder judicial i legislatiu“.

Jordi PintóJordi Pintó Sala és advocat i President del Consell Rector de l’ISDE, Director del Centre del Coneixement de Difussió Jurídica i membre del Consell de Redacció de la revista de Relacions Internacional. Així mateix, ha sigut vocal del Capítol Espanyol de la Interamerican Bar Association, vocal de l’associació espanyola del dret de la construcció i secretari de la Comissió Econòmica Estatutària del FC Barcelona i tresorer de la seva comisió gestora sota la presidencia del Dr. Trayter.

L’eslògan de campanya de la Candidatura Pintó és “Canvi 180º“. Així mateix, Pintó ha fet del seu principal cavall de batalla la lluita a favor de la transparència a l’ICAB i el vot electrònic, en aquest sentit, va exposar recentment a El Jurista que “enfront l’actual ocultació d’informació crearem un Col·legi absolutament transparent”.

Pintó representa una candidatura “radicalment renovadora” on presenta, entre d’altres, propostes com la creació d’un gestor d’advocats, la reclamació per part de l’ICAB de les minutes impagades de clients als col·legiats, una guarderia infantil gratuïta a la ciutat de la justicia i una reducció de les quotes col·legials.

Per altre banda, un dels altres punts interessants del programa de Pintó és la creació d’un servei professionalitzat de recruitment a favor dels advocats joves i de headhunting pels advocats a l’atur. Així mateix, ha proposat en el seu programa electoral, la creació d’una incubadora de negoci on es formaran als col·legiats en habilitats directives i s’atrauran start-ups. En aquest sentit, les necessitats de les start-ups seran solucionades per col·legiats, en funció de barems meritocràtics. Finalment, destaca del seu programa, també, la importància que l’ICAB esdevingui un veritable lobby en la preparació i tramitació de lleis

Lluis Riera PijuanLluis Riera Pijuan és advocat, principalment dedicat a l’àmbit laboral i mercantil, actuant com a Mediador i Administrador Concursal. Així mateix, forma part del Tribunal Arbitral de Barcelona. Riera ha sigut, entre d’altres, interventor i conseller de la Caixa d’Advocats i Secretari de Juristes Cristians.

L’eslògan de campanya de la Candidatura Riera és “Som legals”, ja que, segons exposa Lluis Riera a El Jurista, “la nostra candidatura està formada per gent que exerceix la professió de forma lliure i autònoma; gent jove, sense cap vinculació ni compromís amb cap Lobby, despatx o partit polític”.

La Candidatura Riera proposa, entre d’altres propostes del seu programa electoral, potenciar la fundació Degà Ignasi de Gispert i Talita, crear una comissió de dret escolar i millorar el servei de biblioteca de l’ICAB, per fer-lo més accesible de forma online. Així mateix, Riera es compromet a que la presa de decisions que afectin al col·lectiu d’advocats i advocades de l’ICAB incloguin a la majoria donant cabuda a les minories. Per altre banda, Lluis Riera proposa fomentar entre els advocats adscrits al Torn d’Ofici que s’incorporin al “Pla Pilot per fomentar l’Ús del català als jujtats” del CICAC i de la Generalitat. Paral·lelament, proposa transparència sobre la informació relativa a la compra per part de l’ICAB de la corredoria Iurisegur, i en què millorarà les condicions de contractació dels col·legiats, així com renegociar amb transparència la pòlissa col·lectiva de Responsabilitat Civil.

Riera representa una candidatura, en declaracions del candidat a El Jurista, “dadvocats de carrer, en contacte permanent amb el ciutadà; “advocats d’infanteria”, sense pedigrí”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *