La campanya “Justícia i joves” de l’ICAB ha assessorat a més de 400 estudiants sobre Ciberbullying

Redacció.

Prop de 400 alumnes de tercer i quart d’ESO han participat entre gener i juny en la campanya “Justícia i Joves”, una iniciativa amb la qual aquesta Corporació acosta el món del dret als estudiants de diferents instituts del Barcelonès. El darrer divendres es va dur a terme la darrera sessió, que es reprendrà passades les vacances escolars.

Enguany, la campanya “Justícia i Joves” ha facilitat consells i assessorament jurídic sobre ‘Ciberbullying’ (ciberassetjament entre iguals) als estudiants de tercer i quart d’ESO que han participat en aquesta iniciativa. 

L’assessorament sobre aquesta matèria es fa a través d’una activitat eminentment pràctica i participativa que es focalitza en un exemple. Aquesta situació fictícia es mostra a través de la projecció d’un curt. En aquest cas es narra l’assetjament que fa una noia adolescent a la seva germanastra per desmuntar la reputació social d’aquesta última. Aquest és el punt de partida del col·loqui-debat que s’estableix amb els alumnes. 

Alumnes de l’escola Santa Anna durant la sessió del passat divendres a l’ICAB.

S’ha fet reflexionar als alumnes sobre què s’entén per ciberbullying? Què farien ells si fossin la persona assetjada? Com es pot denunciar el ciberbullying? Quines conseqüències jurídiques i socials comporta aquest comportament? L’advocat Rafael Sánchez ha respost aquestes qüestions i moltes altres durant la sessió que va tenir lloc el darrer divendres i que han plantejat els propis alumnes en el marc d’aquest diàleg.

A més, d’aquesta activitat, la vicedegana de l’ICAB, Rosa Barberà, ha fet una xerrada als alumnes tot explicant quina tasca realitza l’advocacia com a defensora dels drets de la ciutadania i dels drets humans en general. També per mostrar que el dret està immers en moltes accions quotidianes que es realitzen tot i que en moltes ocasions no s’és conscient.

El “Justícia i Joves” també permet als estudiants conèixer les parts més emblemàtiques de la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Entre aquests espais cal destacar la Biblioteca de l’ICAB, considerada una de la biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa i recentment remodelada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *