Gay, Riera i Pintó debaten les seves propostes en un sopar organitzat per Juristes Demòcrates

Per Gisela Roig i A. Salvador

Ahir es va celebrar un sopar-debat organitzat per l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates amb Mª Eugènia Gay, Lluis Riera i Jordi Pintó, principals candidats a Degà/na de les pròximes eleccions a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). L’acte va ser moderat per Mercè Claramunt, advocada i diputada sortint de la Junta de Govern de l’ICAB.

El debat, guiat per les preguntes del assistents i els membres de l’ACJD, va començar amb una breu presentació personal de cada candidat on varen ser preguntats sobre la seva trajectòria personal i professional i la rellevància del seu bagatge dins de l’advocacia i l’ICAB. Així mateix, Claramunt va disparar als candidats diferents preguntes sobre els principals punts dels seus respectius programes: l’establiment d’un Conveni Col·lectiu de l’Advocacia, mesures de reforç del torn d’ofici, la millora tecnològica del sector, etc…

Sopar Candidats ICAB Juristes Demòcrates

En aquest sentit, entre moltes altres qüestions, es va preguntar als candidats si seguirien amb la seva activitat professional si arribessin a guanyar les eleccions a l’ICAB. Mª Eugènia Gay es va mostrar molt convincent i clara en aquest aspecte, incidint en que “l’ICAB ha d’estar governat per advocats en exercici, que coneguin la professió, que la visquin dia a dia, que la pateixin, però, també, que la gaudeixin”. Per part de Lluís Riera es va destacar que, donat que té 64 anys, tant bon punt procedeixi a jubilar-se, es dedicaria en la seva totalitat a l’ICAB, invertint tot el seu temps, experiència i esforç a treballar per la corporació. Paral·lelament, Jordi Pintó va exposar que la seva activitat com advocat, i sobretot com membre de diversos consells d’administració ,no li suposaria cap impediment per dedicar part del seu temps a exercir les funcions pròpies del càrrec de Degà.

Una altre qüestió que molts companys s’han fet durant aquestes eleccions és si per aspirar al càrrec de Degà/na un company o companya s’ha d’haver implicat prèviament a la vida col·legial de l’ICAB -donat els diferents perfils que representen cada un d’ells. En aquest aspecte Lluis Riera va defensar que “no hi ha cap membre de la candidatura que hagi ocupat cap càrrec a l’ICAB, però, tenim una gran experiència com advocats donat que molts de nosaltres estem cada dia als jutjats, a peu de carrer, defensant els drets dels nostres clients. Aquest fet fa que sigui factible poder i voler aspirar a ser membres de la Junta de Govern de l’ICAB, doncs, demostrem cada dia la nostre il·lusió i compromís per la professió”.

Seguidament, Jordi Pintó, coincidint amb en Lluis Riera en aquest aspecteva exposar que “ens hem d’acostumar a la renovació de les institucions, per això, s’ha de deixar pas a nova gent, nous companys”. Així mateix, Pintó va defensar que “mai em tornaré a presentar a unes eleccions, donat que no és bo assentar-se durant massa temps en el govern d’una institució com l’ICAB. Hem de deixar que circuli nova sabia a través de l’arbre que és l’ICAB”.

Mª Eugènia Gay, per contra, va defensar que “és molt important haver tingut una preocupació per la professió i, en aquest sentit, és molt bo conèixer el col·legi. No és imprescindible, però, és molt important i positiu el fet d’haver-se preocupat i implicat en l’ICAB com a mostra de la sensibilitat i la passió que es té per treballar per una millor advocacia” destacant que el fet d’haver estat implicada a l’ICAB amb anterioritat era un punt favorable donat que permetia conèixer la institució inclús abans de començar a treballar-hi. 

Els candidats també varen ser preguntats sobre el funcionament de les comissions i si creien que seria necessària la creació d’alguna nova secció. En aquest sentit, van destacar Riera qui va exposar les necessitats de crear una secció de Dret Escolar; mentre que Gay va indicar que la seva candidatura, desprès de tractar-ho amb molts companys i companyes, havien pres la ferma decisió d’impulsar i crear la secció de Dret de Consum.

Finalment, un altre gran tema de debat el va ocupar el Torn d’Ofici. Lluis Riera va exposar, entre d’altres, que la seva candidatura impulsaria i establiria un diputat de guàrdia les 24h pel Torn d’Ofici. Seguidament, Mª Eugènia Gay va defensar que en cas de ser escollida, entre d’altres, treballaria per un augment dels mòduls i per evitar que les guàrdies que s’allarguen a tres dies, només siguin retribuïdes per un dia. Així mateix, Gay va exposar que treballaria per tal que els advocats del Torn d’Ofici recuperin la imatge que els hi pertoca per part de la ciutadania, “una imatge que reflecteixi la seva dignitat i la seva tasca compromesa amb la societat” va destacar. Finalment, Pintó va defensar que els advocats del Torn d’Ofici es mereixen un reconeixement especial per part de la ciutadania, comprometent-se a treballar per tal que “aquest col·lectiu recuperi la seva dignitat i pugui cobrar uns honoraris adequats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *