Mª Eugènia Gay i la Passió Pel Dret triomfen a les eleccions a l’ICAB

Per A. Salvador.

Nerviosisme, enrenou i inquietud són les paraules que descriurien a la perfecció l’escrutini de les eleccions a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Les eleccions al deganat de l’ICAB, que per primer cop renovava la totalitat de la seva Junta de Govern -formada pels càrrecs de degana, vicedegà, secretari i tretze diputats- han sigut de les més disputades en els últims anys.

Dels sis candidats que es presentaven a les eleccions, sonaven amb força, des de la precampanya, Mª Eugènia Gay, Jordi Pintó i Lluis Riera. Des de l’inici del recompte, que va començar a volts de les 11 de la nit d’ahir, ràpidament, Gay va encapçalar el recompte de vots amb una estreta diferència de 100/ 200 vots, que poc a poc va anar eixamplant, respecte de Jordi Pintó i el seu equip -qui estava en segona posició. Així doncs, es va veure que aquella seria, finalment, una carrera a dues bandes on Gay no ho tindria fàcil respecte a Pintó.

Amb una baixa participació, que amb prou feines rondava el 19,38%, es procedia al tancament de les urnes a les 21 hores, donant lloc al posterior recompte de vots.

Durant la primera hora de l’escrutini el silenci quasi governava la sala d’actes de l’ICAB. Mª Eugènia Gay i la seva candidatura anaven en primera posició, però Jordi Pintó els seguia de molt a prop, deixant veure que un sorpasso podia ser possible. Fins a la meitat de l’escrutini, Mª Eugènia Gay mantenia un avantatge ajustat front Jordi Pintó, no obstant, a partir del 50% poc a poc, la candidatura de Gay va anar agafant més força, deixant entreveure que la victòria seria seva i no de Pintó.

Finalment, a volts del 80% del vot escrutat, passada la mitjanit, el candidat Lluis Riera es va apropar a Mª Eugenia Gay i va felicitar-la com a nova degana. La senyal havia estat donada, tota la sala d’actes es va aixecar i va començar a aplaudir a Mª Eugènia Gay. Ja no quedaven dubtesHavia guanyat la candidatura de la Passió del Dret, havia guanyat un programa realista i fet a mesura per l’ICAB, havia guanyat el fairplay, havia guanyat la il·lusió i l’experiència, havia guanyat Mª Eugènia Gay. L’ICAB ja tenia la seva nova degana. Finalment, a volts del 90% dels vots, Jordi Pintó es va aixecar, admetent la seva derrota, i va donar l’enhorabona a Mª Eugènia Gay.

Mª Eugènia Gay
Mª Eugènia Gay, nova degana de l’ICAB, envoltada de la Junta de Govern sortint de la corporació.

És de justícia reconèixer que Jordi Pintó no ho ha posat gens fàcil a  Mª Eugènia Gay; la seva ha sigut una campanya molt intensa i dura que va tenir a la candidatura de Gay contra les cordes en un recompte molt intens i emotiu.

Gràcies a la victòria d’ahir, la “casa dels advocats” barcelonins seguirà sent dels advocats i advocades, qui en els propers 4 anys estaran liderats per Mª Eugènia Gay i el seu extraordinari equip.

Pel que fa als resultats amb el 100% de l’escrutini de vots, Mª Eugènia Gay va quedar en primera posició (3.800 vots), Jordi Pintó en segona (3.294 vots), seguit de Lluís Riera (773 vots), Vanessa González (734 vots), Alejandro Labella (209 vots) i Josep M. Paños (101).

Així mateix, el càrrec de vicedegà l’ocuparà Jordi Pina (que ha obtingut 3.828 vots); el secretari serà Jesús Sánchez (amb 3.892 vots), mentre que els restants 13 diputats de la Junta de Govern són:

 • Josep M. Balcells Cabanas (3.827)
 • Joaquim de Miquel Sagnier (3.852)
 • Frederic Munné Catarina (3.858)
 • Yvonne Pavía Lalauze (3.844)
 • Cristina Vallejo Ros (3.817)
 • Olga Arderiu Ripoll (3.849)
 • Carlos Echavarri Paniagua (3.811)
 • Núria Flaquer Molinas (3.799)
 • Emma Gumbert Jordan (3.793)
 • Susana Ferrer Delgadillo (3.798)
 • M. Carmen Valenzuela Hidalgo (3.849)
 • Rodolfo Antonio Tesone Mendizábal (3.750)
 • Alejandro Fuentes-Lojo Rius (3.801)

Des de la Directiva d’El Jurista, en primer lloc volem felicitar a totes les candidatures per la seva enorme implicació en aquesta campanya tant intensa en la lluita per assumir el lideratge en la defensa dels drets dels advocats i advocades de Barcelona.

Però especialment volem felicitar a Mª Eugènia Gay i a tot el seu equip per la seva victòria d’ahir i també per l’excel·lent treball que tant ella com la seva candidatura han demostrat durant aquestes eleccions al deganat a l’ICAB, tot desitjant a la nova degana de l’ICAB la millor de les sorts per afrontar un mandat que vindrà marcat per grans reptes als quals haurà de donar resposta després del suport que va rebre ahir a les urnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *