Rusca: “Cal fer que els col·legis siguin més forts i estiguin al servei de la societat”

Redacció.

Més de 100 Col·legis de Catalunya han reclamat “definir un millor marc regulador” de l’exercici professional que faciliti les condicions per a la prestació de serveis de qualitat “en entorns professional i econòmicament dignes”.

Durant la clausura del I Congrés de les Professions, organitzat per l’Associació Intercol·legial, els Col·legis han expressat el seu malestar per la “creixent dificultat” del marc legislatiu i normatiu, i la “complexitat dels processos administratius”. També han lamentat l’actual model econòmic, “allunyat de la prestació de serveis professionals, personalitzats per ciutadans i empreses”.

Els Col·legis han coincidit també a expressar el seu compromís amb la necessitat de prestar serveis de gran qualitat, adaptats a les necessitats de les empreses i els ciutadans, en apostar per la formació contínua i en mostrar un respecte “estricte i precís” de l’ètica i les normes professional i deontològiques.

Aquestes són algunes de les conclusions del congrés, que ha celebrat més de 100 activitats durant el mes de juny i que ha permès als col·legis construir una visió col·lectiva de futur i abordar els reptes del sector. Més de 2.000 col·legiats han participat en alguna d’aquestes sessions, en les quals s’han abordat les professions des d’un prisma europeu, les ‘smarts cities’ des del punt de vista dels professionals de cada sector i la gestió de la comunicació i el treball en xarxa, entre d’altres temàtiques.

A l’acte de cloenda, que s’ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona, ​​han assistit el ministre de Justícia, Rafael Catalá, el conseller de Justícia, Carles Mundó, la presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Mercè Conesa, el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Assens, els degans/es i presidents/es dels més de 100 Col·legis membres de la Intercol·legial, així com la degana electa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ​​Maria Eugènia Gay, entre altres autoritats.

Durant la clausura, el president del Congrés de les Professions i degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, ha destacat que “per primera vegada s’ha pogut visualitzar un projecte conjunt dels professionals i dels Col·legis catalans, treballant junts amb la Intercol·legial i col·laborant en allò que ens uneix i que és comú al conjunt de les professions, per sobre dels antics sistemes individualistes”.

En la mateixa línia, el president de l’Associació Intercol·legial i degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ​​Oriol Rusca, ha recalcat que en un moment de “grans i decisius reptes” per al sector “cal intensificar la cooperació col·legial, fer que els col·legis siguin més forts i estiguin al servei de la societat, de l’interès general i dels professionals”. “Necessitem seguir sent competitius en un entorn tan canviant”, ha afegit.

Enquesta als professionals col·legiats

Durant el I Congrés de les Professions, s’ha dut a terme una enquesta entre més de 400 professionals que ha posat de manifest que gran part dels col·legiats senten la necessitat de tenir un contacte directe amb la professió i altres professionals en formats interdisciplinaris per potenciar visions conjunts en àmbits com l’ètica-deontologia, la formació contínua, la digitalització i el networking. Pel que fa a la formació, un 77% dels enquestats assegura haver realitzat algun curs en el seu col·legi en els últims mesos. En aquest sentit, la formació i el servei d’assessorament són els aspectes més ben valorats dels col·legis professionals. Un 51% dels enquestats són autònoms i, per sexes, el 63% són homes i el 37% restant dones. Per edats, la majoria de col·legiats – 76% – té entre 36 i 64 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *