Avui comença el mandat de Maria Eugènia Gay com a nova degana de l’ICAB

Redacció.

Maria Eugènia Gay ha estat proclamada com a nova degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en un acte celebrat avui a la Sala d’Actes d’aquesta Corporació. Gay pren el relleu d’Oriol Rusca, qui ha estat al front de la Corporació des de juliol de 2013.

L’acte s’ha iniciat amb el parlament de Rusca, qui ha fet balanç de la seva gestió al front de l’ICAB en el període juliol 2013-juliol 2017.  En aquest sentit ha destacat que “l’objectiu primordial del seu mandat ha estat la voluntat de servei vers l’advocacia i molt especialment vers els companys del Torn d’Ofici que garanteixen el dret de defensa de les persones amb més necessitats  i ofereixen un servei especialitzat i de qualitat, per això la Junta ha treballat per tal que tinguin una retribució més justa i el pagament puntual de les actuacions que realitzen”. “També s’ha treballat per defensar dels drets dels ciutadans i per obrir les portes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona a tothom, amb iniciatives com el deganat obert o el telèfon vermell”, ha afegit Rusca.

Rusca ha tingut paraules d’agraïment per a tots els companys i companyes de Junta de Govern amb qui ha format equip i  per a totes les persones i institucions amb qui el Col·legi ha tingut relació per tal de tenir més presència dins la societat civil catalana.

També ha augurat els millors desitjos per a la nova degana, Maria Eugènia Gay, i per als companys i companyes de la seva candidatura, que són els membres que van resultar escollits en les eleccions celebrades el 28 de juny per renovar la totalitat de càrrecs de la Junta de Govern (degana, vicedegà, secretari i 13 diputats).

A continuació s’ha produït el relleu i presa de possessió. Maria Eugènia Gay encapçala la nova junta de govern de l’ICAB, que estarà formada Jordi Pina (videgà), Jesús Sánchez (secretari) i els 13 diputats: Olga Arderiu, Josep M. Balcells, Joaquim de Miquel, Carlos Echavarri, Susana Ferrer, Núria Flaquer, Alejandro Fuentes-Lojo, Emma Gumbert, Frederic Munné, Yvonne Pavía , Rodolfo Tesone, M. Carmen Valenzuela i Cristina Vallejo.

Gay ha volgut agrair en primer lloc “la tasca importantíssima que han dut a terme durant els darrers quatre anys el degà Oriol Rusca i la seva junta.

La degana ha destacat en el seu discurs que “vivim en uns moments polítics i socials controvertits, en què a l’Advocacia ens toca, des de la responsabilitat, des de la serenitat i des de la més absoluta fermesa reclamar respecte. Respecte en primer lloc a la vida, respecte a la dignitat de les persones, a la presumpció d’innocència, i sobretot, respecte per l’Estat de dret i la Democràcia”.

També ha esmentat, molt especialment als advocats i advocades del Torn d’Ofici, indicant que “aconseguirem que  la dignificació del Torn d’Ofici i la Justícia Gratuïta sigui el motor que generi el batec del cor de la justícia”.

Per últim ha volgut posar de relleu les línies programàtiques del seu mandat ressaltant que “reivindicarem amb fermesa la necessitat de ser escoltats en el procés de formulació de les lleis que afecten a la nostra professió, perquè sense la participació dels advocats i les advocades no es pot garantir una legislació adequada a la realitat social que veritablement resulti útil per a tothom i adequada per a la defensa dels drets”.

L’acte ha comptat amb l’assistència del conseller de Justícia, Carles Mundó; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, la fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi, el president de l’Audiència Provincial de Barcelona, Antonio Recio, la degana dels jutjats de Barcelona, Mercè Caso, la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega, els degans emèrits de l’ICAB (Jaume Alonso-Cuevillas, Josep M. Antràs, Luis del Castillo, Eugeni Gay, Sílvia Gimenez-Salinas, Enric Leira, Josep J. Pintó, Pedro L. Yúfera); el president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, Lluís Jou; la degana del Col·legi d’Advocats de Madrid, Sonia Gumpert,  degans i deganes d’altres Col·legis d’Advocats de Catalunya,  degans i deganes d’altres Col·legis professionals, entre altres autoritats. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *