Ricardo Conde pren possessió com a Promotor de l’Acció Disciplinària

Redacció.

El magistrat Ricardo Conde Díez ha pres avui possessió del seu càrrec com a Promotor de l’Acció Disciplinària, en un acte celebrat en el Saló de Plens del Consell General del Poder Judicial i presidit pel president del Tribunal Suprem i de l’òrgan de govern dels jutges, Carlos Lesmes.

Conde, que va ser triat pel Ple del CGPJ el passat 26 de juliol, va ingressar en la Carrera Judicial en 1990 i va tenir la seva primera destinació en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Almendralejo. Posteriorment ha exercit l’activitat jurisdiccional en Jutjats de Primera Instància de Barcelona i de Madrid i, des de febrer d’aquest any, en l’Audiència de Cuenca.

El nou Promotor de l’Acció Disciplinària va ser cap de secció del Servei de Formació Contínua del Consell General del Poder Judicial entre juliol de 2010 i gener de 2012, quan va ser nomenat director general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Ministeri de Justícia, càrrec en el qual va cessar a petició pròpia el 25 de novembre de 2016.

A més, ha estat president del Consell Mèdic Forense (2014-2016), de la Comissió Nacional per a l’ús forense de l’ADN (2012-2016) i de la Comissió Tècnica Nacional per a successos amb víctimes múltiples (2013-2015) i membre de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona (2012-2016), de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere (2012-2016) i de la Comissió de Control del pla de pensions de l’Administració General de l’Estat (2012-2016).

Conde compta amb experiència docent com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, ha participat com a ponent en diferents cursos i seminaris i és autor de diverses publicacions jurídiques.

Ricardo Conde succeeix en el càrrec al magistrat José Sierra Fernández, a qui la Comissió Permanent va designar el passat 25 de maig perquè ho exercís aquest càrrec fins que es cobrís la vacant produïda per la renúncia del seu anterior titular, el magistrat del Tribunal Suprem Antonio Jesús Fonseca-Herrero.

Mentre exerceixi el lloc, en el qual exercirà exclusivament les funcions inherents al seu càrrec, Conde romandrà en la situació administrativa de serveis especials en la Carrera Judicial i tindrà la consideració honorífica de magistrat del Tribunal Suprem.

El Promotor de l’Acció Disciplinària és l’encarregat de la instrucció dels expedients disciplinaris als membres de la Carrera Judicial, segons estableix l’article 607 de la Llei Orgànica del Poder Judicial. El seu mandat coincideix amb el del Consell que ho nomena i solament pot ser cessat per incapacitat o incompliment greu dels seus deures, apreciats pel Ple mitjançant majoria absoluta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *