Drets crea un equip de més de 100 advocats per defensar als possibles encausats pel referèndum

Redacció.

L’associació Drets ha posat en marxa un ambiciós operatiu jurídic de defensa dels possibles encausats per l’1 d’octubre, pensat especialment per aquelles persones i empreses de caràcter privat que puguin ser perseguides per la justícia espanyola per la seva col·laboració en el referèndum d’independència de Catalunya.

Drets, amb el suport de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, de Juristes per la Independència i del Col·lectiu Praga, ha creat un equip d’advocats voluntaris que estaran disponibles 24 hores al dia perquè hi puguin recórrer tots els possibles citats o detinguts i obtenir resposta i assessorament. L’equip d’advocats voluntaris compta ja amb un centenar d’advocats.

La primera acció d’aquest grup d’advocats ha estat elaborar un protocol d’actuació per a ciutadans que siguin requerits per la policia, com a testimonis, investigats o detinguts, o per empreses que puguin ser víctimes d’escorcolls policials. El protocol s’ha fet públic avui mateix a la web www.drets.cat.

Per Drets és “crucial que tothom sàpiga quins són els seus drets i com ha d’actuar davant de les possibles accions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat que podrien actuar els propers dies vulnerant els drets dels ciutadans de Catalunya”. Així mateix, Drets recorda que “la convocatòria d’un referèndum no és cap delicte” i recomana “serenitat i tranquil·litat a tots els possibles encausats”. 

1 comment

 1. Sóc llec sobre lleis però em sorprèn la contradicció de l’argumentari del senyor de los Cobos.

  Efectivament si ell afirma que actuava segons el dictat de la jutgessa de complir la llei, per què a mitja jornada les forces de la GC i policia nacional es retiren.

  1. No és una “dejación” de les seves obligacions!
  2. Si van rebre una ordre d’un superior de deixar d’actuar, no és delicte desobeir les ordres del jutge!
  3. Si es varen adonar del despropòsit i desproporció de la violència, no és donar la raó als Mossos que sí que van actuar tota la jornada d’una manera proporcionada?
  Tant de bo us serveixin algun d’aquests arguments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *